Monitorul Cartierelor

Oare chiar este Emil Boc țapul ispășitor al tuturor nerealizărilor Clujului?

Unii s-au obișnuit să-l transforme pe Emil Boc în țapul ispășitor al tuturor neplăcerilor și nerealizărilor Clujului.

- -

- Traficul este înghesuit și agresiv?
Boc e de vină că s-a umplut orașul de marchizi care nici 200 de metri nu pot merge fără mașină.

- Nu s-au făcut spitale?
Boc e de vină, că doar el conduce bătrânul Minister al Sănătății și mai noua Companie Națională de Investiții. 

- Nu s-au făcut școli?
Tot Boc e de vină, că doar el dictează unde să sape hârlețul și unde să fie pusă cărămida.

- Nu s-a făcut centura metropolitană?
Boc e de vină, firește! Drept că, pe vremea când era premier, a stimulat decisiv construirea centurii Vâlcele-Apahida, a autostrăzii și prelungirea b-dul Muncii, dar ar trebui să le dea brânci decidenților din Capitală și de pe poziția de primar. Primar, premier, totuna, nu?

- Nu sunt destule parkinguri?
Categoric e vina lui Boc. E drept că a reușit construirea a 10 parcări supraetajate prin cartiere, dar ne trebuie locuri pentru toate cele vreo 300.000 de mașini care duduie prin municipiu, majoritatea doar pentru confortul șoferilor singuri în habitaclu. Odată construite, ar acoperi vreo 1000 de hectare. Un fleac, nu-i așa?

- Nu sunt destule creșe?
Încă o dată, huo Boc!
Se știe că bugetul orașului e ca o fâșie de cauciuc pe care o poți întinde la nesfîrșit. Construcția de creșe stă exclusiv în pixul primarului. Nimeni altcineva nu e obligat să contribuie cu ceva, de la bani, lla autorizații.

- Clujul nu e destul de verde?
Boc e de vină că arborii din parcuri și de pe străzi l-au văzut și pe Carol II. Boc trebuie blamat pentru faptul că acești arbori au o limită de la care devin pericole publice, iar cei nou plantați pretind ani buni până să preia binefacerile celor vechi. Cum își permite Boc să nu dea dispoziții Naturii?

- Traficul nu e fluidizat?
Boc, Boc și iar Boc! Ce dacă un arhitect spunea, încă din 1993, că acest oraș e conceput pentru birje, iar amplasarea lui ca într-o covată nu permite lărgirea și multiplicarea arterelor carosabile? Să dea Boc ordin să fie demolate câteva mii de case pentru a-i face loc zeului automobil!

- Nu mai puțin gravă este vina lui Boc pentru starea cetățenilor care locuiesc în zona Pata Rît.
E drept că majoritatea nu sunt localnici, e drept că au niscaiva probleme cu integrarea în societate, e drept că mutarea lor în oraș stârnește valuri de proteste de fiecare dată, dar și rămânerea acolo e la fel de blamată. Boc să găsească soluții pentru transformarea celor de la Pata Rît în gentlemani!

Cam orice se întâmplă negativ e folosit pentru a-i întuneca imaginea lui Emil Boc. Inclusiv comportamentele de neam prost ale unora tot pe seama primarului sunt puse!

Ce i se poate reproșa într-adevăr primarului Boc este excesul de îngăduință față de hachițele unora, prezentate ca atitudini civice, dar care duc în spinări ditamai interesele politice.

CITEȘTE ȘI:

Au început lucrările la Centrul pentru vârstnici de pe Calea Baciului. Emil Boc: „Are toate facilitățile necesare pentru o viață de calitate”.

O nouă creșă în cartierul Dâmbul Rotund. Va avea 40 de locuri pentru preșcolari.

Școala „Iuliu Hațieganu” din Mănăștur, deschisă pentru noul an școlar. Peste 1.000 de elevi vor beneficia de condiții moderne de studiu

Intersecția de la Platinia, nod rutier pentru zona de Vest! Cum avansează proiectul care va conecta trei cartiere prin străzile Mărginașă, Oțetului și Uzinei Electrice? FOTO

abonare newsletter