Monitorul Cartierelor

Proiectul parkingului de 200 de locuri din Zorilor, readus în discuție. Primăria amenajează și un nou parc de 2 hectare în cartier - FOTO

Primăria construiește un parking cu peste 220 de locuri, pe strada Gheorghe Dima din Zorilor. Proiectul așteaptă ultimele avize și poate „porni la drum”.

Primăria construiește un parking cu peste 220 de locuri, pe strada Gheorghe Dima din Zorilor. Sursa: Randare proiect Primăria construiește un parking cu peste 220 de locuri, pe strada Gheorghe Dima din Zorilor. Sursa: Randare proiect

 

 


Municipalitatea face demersuri pentru obținerea ultimelor avize necesare pentru construirea unui parking și a unui spațiu verde pe strada Gheorghe Dima din Zorilor. Primăria a depus luni solicitarea de emitere a acordului de mediu pentru proiect. 

 


Proiectul pentru construirea parking-ului Gheorghe Dima a fost anunțat de câțiva ani de municipalitate, ulterior fiind corelat cu un alt proiect ce prevede amenajarea unu spațiu verde pe 2 hectare, în aceeași zonă. Astfel, terenul de pe strada Gheorghe Dima urmează să fie reamenajat, cu organizarea unui spațiu verde extins și parking cu peste 220 de locuri. Documentația tehnică în cadrul proiectului este aproape finalizată.

„Este vorba de acel parc care este poziționat tangențial cu cimitirul și cu Parcul Iuliu Prodan. Cred că zona are nevoie și de un parc de mari dimensiuni, și de un parking, pentru că vedem cât este de aglomerată zona și cât  este de înțesată de mașini. Este un proiect la care lucrăm de ceva vreme și care ajunge, acum, la maturitate”, a declarat, în toamna anului trecut, viceprimarul Dan Tarcea, pentru monitorulcj.ro


Zonă de recreere cu terenuri și spații de joacă

Terenul propus pentru amenajarea parcului este situat între Parcul Iuliu Prodan – Cimitirul Mănăștur. Amplasamentul a fost ales pentru amenajarea parcului datorită accesibilității foarte bune, atât din punct de vedere al poziției față de arterele de circulație, cât și datorită amenajărilor existente pe teren. În prezent, pe amplasament se regăsește un teren de sport, care urmează să fie redimensionat în cadrul proiectului, în prezent fiind organizat sub forma unei platforme betonate cu împrejmuire din gard de sârmă, un parc pentru câini amenajat sumar și un loc de joacă pentru copii. 

Nu doar zona verde urmează să fie redimensionată și modernizată. În cadrul proiectului vor fi dimensionate circulațiile pietonale, va fi realizat un teren de sport complex, iar instalațiile de iluminat public vor fi înlocuite cu sisteme LED. 


Administrația locală urmărește, astfel, reorganizarea și eficientizarea spațiului public și a dotărilor existente, reabilitarea infrastructurii și amenajarea aleilor și spațiilor verzi, cu scopul îmbunătățirii calității vieții cetățenilor, avându-se în vedere următoarele obiective: realizarea unei construcții pavilionare cu regim de înălțime parter; realizarea unui teren multisport; reorganizarea terenului de joacă pentru copii pentru mai multe categorii de vârstă; asigurarea circulațiilor pietonale pe căi de circulație dimensionate conform normelor în vigoare, cu satisfacerea exigențelor persoanelor cu dizabilități; reorganizarea aleilor și spațiilor verzi pentru realizarea unei zone peisagere, bogată cromatic, pentru odihnă și promenadă; modernizarea parcului pentru câini; desființarea garajelor existente, igienizarea și modernizarea platformelor garajelor dezafectate, în vederea ameliorării imaginii urbane; sistem de irigații la spațiile verzi amenajate, în funcție de specificul vegetației; modernizarea instalației de iluminat public din zonă, cu corpuri de iluminat eficiente energetic; sistematizarea amplasamentului; realizarea unui sistem integrat de colectare a apelor pluviale.

Terenul studiat cu suprafața de 14.494,24 mp se află în proprietatea municipiului Cluj-Napoca. 


Parking cu peste 200 de locuri, în Zorilor

Proiectul amenajării zonei Gheorghe Dima din cartierul Zorilor vizează și realizarea unui parking ce va oferi clujenilor peste 200 de locuri de parcare. Scopul realizării unei noi parcări în cartierul Zorilor constă în creșterea calității vieții prin descongestionarea traficului. Potrivit documentației, parkingul situat pe strada Gh. Dima este prevăzut cu un regim de înălțime de 2S+P+2E cu acoperiș terasă circulabilă, protejată parțial de pergole. Capacitatea parkingului va fi de 221 de locuri

Finanțarea investiției, în valoare de 28.263.370,48 lei (cu TVA), urma să se facă din fonduri bugetare, cu o durată de realizare de 24 de luni.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Economie la bugetul local. Proiectul Park&Ride-ului de la Aeroport, finanțat prin fonduri europene

Ultimele Stiri
abonare newsletter