Monitorul Cartierelor

Noi reglementări de circulație în cartierul Gheorgheni. Apar „zone rezidențiale”, în avantajul pietonilor, dar și noi sensuri unice.

Noi modificări ale circulației în zona cartierului Gheorgheni, valabile de marți, 3 octombrie.

Reglementări de circulație în cartierul Gheorgheni, din 3 octombrie 2023/Foto: Municipiul Cluj-Napoca Facebook.com Reglementări de circulație în cartierul Gheorgheni, din 3 octombrie 2023/Foto: Municipiul Cluj-Napoca Facebook.com

 

 


Primăria municipiului Cluj-Napoca anunță noi reglementări de circulație în cartierul Gheorgheni, în zona aleilor Herculane și Slănic.

 

Noi reglementări de circulație în cartierul Gheorgheni 

1) A fost instituit caracterul de „zonă rezidențială” pe:
- aleea Slănic, între str. Alexandru Vaida Voevod și Aleea Herculane;
- aleea Herculane, între aleea Slănic și str. Alexandru Vaida Voevod.
Acest lucru înseamnă că „în zona rezidențială, semnalizată ca atare, pietonii pot folosi toată lățimea părții carosabile, iar jocul copiilor este permis. Conducătorii de vehicule sunt obligați să circule cu o viteză de cel mult 20 km/h, să nu staționeze sau să parcheze vehiculul în afara spațiilor anume destinate și semnalizate ca atare, să nu stânjenească sau să împiedice circulația pietonilor chiar dacă, în acest scop, trebuie să oprească”;


2) Au fost instituite sensurile unice de circulație pe:
- aleea Slănic, dinspre str. Alexandru Vaida Voevod înspre aleea Herculane;
- aleea Herculane, dinspre aleea Slănic înspre str. Alexandru Vaida Voevod;
3) Pe tronsonul din aleea Herculane, cuprins între aleea Slănic și aleea Borsec, se va păstra sensul dublu de circulație, situație în care este interzisă oprirea/staționarea vehiculelor. Dat fiind faptul că pe tronsonul în cauză există și o zonă îngustă, pe aceasta este instituită prioritatea de circulație a vehiculelor care circulă dinspre aleea Borsec spre aleea Slănic, față de celelalte vehicule, care vor acorda prioritatea, sens în care au fost instalate indicatoarele rutiere aferente.

Reglementări de circulație în cartierul Gheorgheni, din 3 octombrie 2023/Foto: Municipiul Cluj-Napoca Facebook.com

Noile reglementări de circulație au fost semnalizate prin indicatoare și marcaje rutiere și au fost implementate începând din 3 octombrie 2023.


Participanții la trafic sunt îndemnați să respecte noile reglementări de circulație.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Noi sensuri unice în cartierul Grigorescu. Apar noi locuri de parcare și piste pentru biciclete

Ultimele Stiri
abonare newsletter