Monitorul Cartierelor

Podul Răsăritului se deschide circulației în următoarele zile! Podul, iluminat pe timp de noapte - VIDEO

Lucrările la Podul Oașului-Răsăritului au intrat în ultima fază. În perioada imediat următoare podul va fi deschis circulației publice.

Podul Răsăritului se deschide circulației în următoarele zile. FOTO: Captură video/ Emil Boc Podul Răsăritului se deschide circulației în următoarele zile. FOTO: Captură video/ Emil Boc

 

 


În câteva zile, șoferii clujeni vor putea circula pe noul pod peste Someș, care va lega străzile Oașului și Răsăritului. Potrivit edilului Emil Boc, lucrările care au mai rămas de realizat sunt: trasarea marcajelor rutiere, montare instalații de semaforizare.

 


Seara trecută, a fost testat sistemul iluminat arhitectural. În perioada următoare, podul va fi deschis circulației publice.

„Lucrările la Podul Oașului-Răsăritului au fost finalizate. În aceste zile se aplică marcajele rutiere și se montează instalațiile de semaforizare, iar sistemul de iluminat arhitectural este în teste. În perioada imediat următoare podul va fi deschis circulației publice”, a transmis Emil Boc.


Podul Răsăritului se deschide circulației în următoarele zile. FOTO: Captură video/ Emil Boc

Pasarela pietonală din zona Parcului Feroviarilor a fost desființată și circulația a fost mutată pe noul pod. De asemenea, în ultimele săptămâni, constructorul a lucrat intens la reamenajarea străzilor Oașului/ Traian și Răsăritului, la intrarea și ieșirea de pe pod. Circulația auto este închisă parțial în zonă.

Detaliile tehnice privind noul Pod Oașului-Răsăritului

- suprafața terenului pe care s-a construit este de 2.000 mp
- lungimea podului construit pe structură metalică este de 57,90 m


Podul Răsăritului se deschide circulației în următoarele zile. FOTO: Captură video/ Emil Boc


- secțiunea transversală a podului are 26 m 
- partea carosabilă: 4 benzi de circulație; 2 piste de biciclete și 2 trotuare
- rețelele edilitare de pe pasarela existentă au fost relocate în subteran, pe sub albia râului 
- proiectul a inclus și instalarea unui sistem de iluminat arhitectural.

Proiectul este realizat de către Asocierea Freyrom SA-Procons Group SRL-Costin și Vlad Birou de proiectare SRL-Integrated Road Solutions SRL.


Podul Răsăritului se deschide circulației în următoarele zile. FOTO: Captură video/ Emil Boc

Obiectivul proiectului de infrastructură constă în descongestionarea traficului din zonă, dezvoltarea și modernizarea orașului pentru a oferi clujenilor rute alternative de mobilitate. Realizarea Podului Oașului - Răsăritului reprezintă primul pas spre amenajarea unui nou bulevard care traversează orașul pe axa Est-Vest, de la IRA până la Gară, care va fi amenajat în proximitatea căii ferate. Culoarul de pe Câmpul Pâinii va descongestiona traficul din zonă. Valoarea totală a contractului este de 32,8 milioane de lei.

Valoarea contractului este de 22.756.557,36 lei fără TVA - obiectiv finanțat prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Administrația locală a dat ordinul de începere a lucrărilor la acest obiectiv de infrastructură în septembrie 2021.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

„Ultimele retușuri” la Podul Răsăritului. Când vor putea circula șoferii pe noul pod de pe strada Oașului? - FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter