Monitorul Cartierelor

Dispare benzinăria Pritax din Gheorgheni. Devine parcare publică.

Eliberarea Aleii Slănic de mașinile parcate pe prima bandă, prioritate pentru fluidizarea traficului în zonă.

Benzinăria Pritax din Gheorgheni Benzinăria Pritax din Gheorgheni

 

După 25 de ani, benzinăria de pe Aleea Slănic din cartierul Gheorgheni dispare. În locul ei, Primăria Cluj-Napoca va amenaja o parcare. Benzinăria de pe Aleea Slănic va dispărea în lunile care urmează. Primăria Cluj-Napoca nu va mai prelungi contractul cu Pritax.


Consilierii locali vor decide săptămâna viitoare încetarea contractului de asociere cu SC Pritax Invest SRL.

Un contract de pe vremea lui Funar

Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca s-a asociat cu SC Pritax Invest în octombrie 1998, pe vremea fostului primar Gheorghe Funar, având ca obiect exploatarea terenurilor situate pe strada Slănic și strada Plopilor colț cu Seșului (pe strada Plopilor și Seșului benzinăria nu a mai fost realizată), în suprafață de 50 mp/amplasament pentru realizarea și exploatarea a două microstații de distribuție carburanți.


În 1999 societatea a mai primit o suprafață de teren de 20 mp din cauza volumului ridicat al vânzărilor de carburanți și necesitarea amplasării unui rezervor subteran pentru creșterea capacității de depozitare.

Contractul dintre municipalitate și Pritax ar urma să expire în februarie 2024, dar societatea a solicitat prelungirea valabilității contractului de asociere.


Primăria: „Punem accent pe transportul nepoluant"

Consilierul local Adriana Cristian (USR) a depus un proiect de hotărâre prin care a solicitat încetarea contractului de asociere cu SC Pritax. Aceasta consideră că spațiul care face obiectul contractului de asociere ar putea fi folosit în vederea construirii unei parcări ce ar deservi proprietarii imobilelor existente în zonă, biserica și vizitatorii institutului medical, fapt ce ar elibera spațiile de parcare de pe Aleea Slănic, permițând o extindere a trotuarului și ar permite amenajarea în viitor a unei benzi de biciclete.

„Primăria Cluj-Napoca a demarat ample proiecte de reamenajare urbană a municipiului, proiecte bazate pe principiile oraș pentru pietoni și green-city. Strategia de dezvoltare a orașului pornește de la ideea ca astfel de proiecte trebuie să ajungă treptat în toate cartierele orașului. Astfel, situația transportului public din municipiul Cluj-Napoca este într-un proces de continuă extindere, reconfigurare și modernizare, cu accent pe promovarea utilizării mijloacelor de transport public nepoluant, dezvoltarea infrastructurii necesară pistelor pentru biciclete/trotinete. Din perspectivă economică, SC Pritax Invest și-a îndeplinit la zi obligațiile financiare aferente contractului de asociere. De asemenea, taxa fiscală aferentă terenului obiect al asocierii este achitată”, au precizat reprezentanții municipalității.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Răfuială într-o benzinărie, continuată pe stradă: macetă, pistol, cozi de topor. Un tânăr a ajuns la spital

Vot istoric! Parlamentul European a aprobat noul regulament care interzice mașinile pe benzină sau diesel, din 2035

Un tânăr s-a răsturnat cu mașina într-o benzinărie, a lovit două persoane și avariat trei mașini. Una dintre victime a murit. FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter