Monitorul Cartierelor

POZA ZILEI. Vechea piatră cubică de pe strada Dragalina a ieșit la lumină

Piatra cubică veche de pe strada Dragalina a fost scosă la iveală, în cadrul lucrărilor desfășurate pe această stradă.

Vechea piatră cubică de pe strada Dragalina a ieșit la lumină. FOTO: Facebook/ Dragoș Dascălu

 

 


Lucrările de pe strada Dragalina au scos la lumină vechea piatră cubică așezată pe această stradă, aflată într-o stare surprinzător de bună.

 


„Vechea piatră cubică de pe str. Dragalina iese la iveală. Este într-o stare surprinzător de bună”, a postat pe pagina sa de Facebook Dragoș Dascălu, lector la Facultatea de Arhitectură din cadrul Universității Tehnice Cluj-Napoca.

Circulația pe strada General Dragalina, între str. Mamaia și str. Horea a fost închisă în data de 3 aprilie, iar pe tronsonul cuprins între Piața Horea, Cloșca și Crișan și strada Mamaia se va permite doar accesul riveranilor. Lucrările vor dura, cel mai probabil, până la finalul lunii iunie.


Foto: Paul Gheorgheci/ Monitorul de Cluj

Traseele de deviere a circulației recomandate

1.Dinspre cartierul Grigorescu spre Centru/str. Horea:

-str. Giuseppe Garibaldi-str. George Cosbuc-str. Card. Iuliu Hossu/Calea Moților - pe această rută este interzis accesul autovehiculelor cu greutatea mai mare de 7,5t, cu excepția transportului in comun;
-pod Napoca-Splaiul Indepndenței (viraj dreapta)-str.George Coșbuc-str. Card. Iuliu Hossu/Calea Moților;


Foto: Paul Gheorgheci/ Monitorul de Cluj

2.Dinspre str. Horea/Centru spre cartierul Grigorescu:

-str.Horea-str. Emil Racovită-str. Gruia-str. Rahovei-str. C.A.Rosetti;
-str.Horea-str.George Barițiu-Splaiul Independenței-pod Napoca/pod Garibaldi.


Foto: Paul Gheorgheci/ Monitorul de Cluj

Ca urmare a închiderii circulației pe str. Dragalina, stațiile de transport în comun „Dragalina Nord” și „Dragalina Sud” vor fi anulate, iar traseele autobuzelor de pe aceasta vor fi reconfigurate astfel:

1.Circulatia autobuzelor de pe liniile 27 și 28 dinspre cartierul Grigorescu va fi deviată la ieșirea de pe str. Octavian Goga pe podul Napoca-Splaiul Independenței-str. George Barițiu-str. Horea;
2.Circulația autobuzelor de pe liniile 26, 26L, 27, 28, 28B, 41, 44 spre cartierul Grigorescu va fi deviată pe str. George Barițiu-Splaiul Independenței-pod Napoca-str. Octavian Goga.

„Lucrările și traficul vor monitorizate în permanență, iar în situația în care se impune se vor identifica/propune și alte trasee alternative de circulație. Rugăm toți participanții la trafic să respecte semnalizarea rutieră și să identifice din timp traseele alternative pentru deplasare”, transmite Primăria Cluj-Napoca.

Foto: Paul Gheorgheci/ Monitorul de Cluj

Primăria municipiului Cluj-Napoca anunță necesitatea impunerii unor restricții de circulație ca urmare a avansării execuției lucrărilor care fac obiectul proiectului european „Revitalizarea culoarului de mobilitate nemotorizată aferent Someșului. Modernizarea și extinderea infrastructurii pietonale și ciclistice pe malurile râului”.

Astfel, în cadrul proiectului se impune execuția în prealabil a lucrărilor de înlocuire a rețelei de apă și reabilitarea conductei de canalizare.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Imagini inedite ale zidului vechii cetăți a Clujului din zona străzii Potaissa-Kogălniceanu. Orașul de sub oraș

Ultimele Stiri
abonare newsletter