Galerie Foto

Grădina Botanică, tărâmul fluturilor exotici


Siproeta stelenes sau malachite este un fluture neotropical. Aripile lui sunt mari, negre și galben-verzui strălucitoare. Este numit după numele mineralului, și anume malachit, care are o culoare similară cu verdele strălucitor de pe aripile fluturelui.
Fluturele bufniță sunt cunoscuți pentru ochii lor uriași, care seamănă cu ochii unei bufnițe. Se găsesc în pădurile tropicale și în pădurile secundare din Mexic, America de Sud și Centrală.
Din păcate, câteva specii de fluturi au murit chiar în primele două zile din cauza atmosferii sau a stresului mare.
Fluturele portocaliu din mijlocul cutii mimică un fluture care este toxic și păsările nu-l mănâncă. Culorile pe care le are sunt de avertizare.
Graphium este un fluture tropical, în mare parte, cunoscut sub numele de doamnă. Culoarea lor este variabilă în funcție de habitatul pe care îl frecventează, de la pădure tropicală la savană.
Fluturele parcurge o metamorfoză completă, în patru stadii, de la ou la adult (ouă de fluture).
Junonia coenia, cunosct ca și buckeye, este un flutere din familia Nimfalidelor. Locuiește într-o mare varietate de peisaje deschise și însorite, incluzând câmpuri vechi, margini de drum, grădini, parcuri și savane de pin.
Morpho-ul albastru Menelaus este una din treizeci de specii de fluturi din subfamilia Morphinae. Lățimea sa de aripă este de aproximativ 12 cm, iar înaintarea dorsală și spatele sunt de un albastru strălucitor, iridescent, cu negru, în timp ce suprafețele ventrale sunt maro.

Zeci de specii de fluturi tropicali și autohtoni vă vor încânta cu dansul aripilor catifelate.

Ultimele Stiri
abonare newsletter