Externe

Japonia își redeschide granițele pentru turiști. Testul COVID-19 negativ rămâne obligatoriu la intrarea în țară

Japonia se pregăteşte să permită intrarea turiştilor în ţară, pentru prima dată de la izbucnirea pandemiei, în urmă cu doi ani, menţinând însă reguli stricte, informează marţi DPA.

Japonia se pregăteşte să permită intrarea turiştilor în ţară, pentru prima dată de la izbucnirea pandemiei/ Foto: pixabay.com Japonia se pregăteşte să permită intrarea turiştilor în ţară, pentru prima dată de la izbucnirea pandemiei/ Foto: pixabay.com

 

Pentru a putea intra în Japonia după relaxarea restricţiilor, începând de vineri, turiştii trebuie să facă parte din grupuri organizate, să poarte măşti de protecţie şi să aibă încheiată o asigurare de sănătate suplimentară.


 

Ei trebuie să fie însoţiţi în permanenţă de un ghid turistic, de la punctul de intrare în ţară până la plecare, în conformitate cu liniile directoare publicate marţi de Ministerul Turismului.
 


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 



Totodată, turiştii vor trebui să efectueze un test PCR pentru COVID-19 înainte de intrarea în ţară. Iniţial, turiştii din 98 de ţări vor avea voie să călătorească în Japonia.

Agenţiile de turism trebuie să se asigure că turiştii sunt de acord să poarte măşti de protecţie şi că asigurarea lor medicală acoperă orice cheltuieli medicale asociate COVID-19.


De asemenea, vizitatorii trebuie să fie de acord să evite spaţiile închise şi locurile aglomerate şi să respecte distanţarea fizică. În plus, cele 16 pagini cu linii directoare ale ministerului impun agenţiilor de turism să se asigure că ghizii turistici păstrează date exacte referitoare la itinerarii şi contactele participanţilor.

Persoanele care nu respectă aceste cerinţe riscă să atragă încheierea turului grupului din care fac parte. Liniile directoare se bazează pe experienţa tururilor de test efectuate cu turişti din Statele Unite, Thailanda, Singapore şi Australia.


Când un membru al unui grup format din patru persoane din Thailanda a contractat COVID-19, turul a fost anulat. Premierul Fumio Kishida caută să evite intrarea în ţară a unui val de turişti şi un potenţial val de infecţii înainte de alegerile din iulie pentru camera superioară a Parlamentului.

Este posibil ca aceste reguli să fie relaxate ulterior pentru a permite intrarea în Japonia a turiştilor individuali. Turismul este un sector economic important pentru Japonia, care se aştepta la circa 40 de milioane de vizitatori străini în 2020. Ţara şi-a închis, însă, graniţele pentru turiştii străini în aprilie 2020.

La începutul acestei luni, Japonia a crescut limita superioară pentru intrări la 20.000 pe zi, după criticile la adresa politicii izolaţioniste a guvernului.

 

CITEȘTE ȘI:

Campanie masivă de testare pentru COVID-19, în Beijing. Autoritățile încearcă să evite un lockdown sever

Ultimele Stiri
abonare newsletter