EXTERNE

Comandant ucrainean, apel disperat la miliardarul Elon Musk: „Ajutați-ne să plecăm din Azovstal. E imposibil să supraviețuiești”

Un comandant ucrainean aflat în combinatul Azovstal asediat de ruși face un apel disperat la miliardarul Elon Musk, despre care „oamenii spun că vine de pe altă planetă pentru a-i învăța să creadă în imposibil”.

Soldați răniți în combinatul Azovstal, aflat sub asediul rușilor / Foto: canalul Telegram al Regimentului Azov

 

 


Un comandant ucrainean care se numără printre combatanţii aflaţi sub asediul forţelor ruse în combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol, oraş-port la Marea Azov, a adresat miercuri un apel direct miliardarului american Elon Musk, ca aceasta să intervină pentru a-i salva, informează joi AFP.

 


„Oamenii spun că dumneavoastră veniţi de pe altă planetă pentru a-i învăţa pe oameni să creadă în imposibil. (...) În locul unde trăiesc eu, este aproape imposibil să supravieţuieşti”, a scris pe Twitter Serghei Volîna, comandant al Brigadei 36 de puşcaşi marini din Mariupol.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

„Ajutaţi-ne să plecăm din Azovstal într-o altă ţară. Dacă nu dv, atunci cine? Daţi-ne o pistă”, a continuat el, precizând că şi-a creat un cont de Twitter special pentru a intra în contact cu cel mai bogat om din lume, care încearcă să cumpere această reţea socială pentru 44 miliarde de dolari.


Militarul a cerut „fiecărei persoane de pe planeta Pământ” să ajute pentru ca Elon Musk să fie la curent cu apelul său.

Peste o mie de soldați, aflați în combinatul controlat de ruși

Kievul a anunţat săptămâna aceasta că peste o mie de soldaţi, dintre care mulţi răniţi, se află în continuare în combinatul siderurgic unde se află un labirint subteran de mari dimensiuni ce datează din epoca sovietică. Acesta este singurul bastion de rezistenţă al oraşului-port strategic Mariupol, controlat deja, exceptând combinatul, de ruşi.


Femei, copii şi persoane în vârstă au fost evacuate în cadrul unei misiuni umanitare coordonată de Naţiunile Unite şi de Crucea Roşie (CICR).

Elon Musk are 92 de milioane de abonaţi pe Twitter, dintre care tot mai mulţi utilizatori din Ucraina, pentru a fi informaţi şi a găsi ajutor.

Excentricul miliardar l-a provocat la mijlocul lui martie pe preşedintele rus Vladimir Putin la o "luptă unu la unu", având drept miză Ucraina.

O încărcătură cu terminale de servicii de internet prin satelit Starlink din partea lui Elon Musk a sosit la începutul lui martie în Ucraina, pentru a ajuta să fie conectate la internet zone lovite de atacuri ale armatei ruse, care a invadat Ucraina pe 24 februarie. 

Sursă foto: AICI.

CITEȘTE ȘI:

Elon Musk, cel mai bogat om din lume, cumpără compania Twitter. Ce sumă va plăti?

Numărul real al morților în Ucraina, cu „mii mai ridicat” decât s-a raportat până acum. Cele mai multe decese, cauzate de arme explozive

Ultimele Stiri
abonare newsletter