Externe

44 de cadavre găsite sub dărâmăturile unui bloc din estul Ucrainei. Clădirea, distrusă de bombardamentele rușilor

Un total de 44 de corpuri au fost descoperite după degajarea dărâmăturilor unui bloc de locuit, distrus în urma unor bombardamente ruseşti la Izium, în estul Ucrainei.

Bloc cu cinci etaje din Izium, lovit de bombardamente. Foto: Arhivă. Bloc cu cinci etaje din Izium, lovit de bombardamente. Foto: Arhivă.

 

 


Anunțul a fost făcut marţi de şeful administraţiei militare a regiunii Harkov, Oleh Sinegubov, citat de agenţia de presă Interfax-Ukraina, potrivit EFE.

 


„Corpurile a 44 de civili au fost descoperite sub dărâmăturile unui imobil cu cinci etaje în localitatea Izium, regiunea Harkov, care a fost ocupată temporar de trupele ruse”, a indicat Sinegubov.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News


Aparent, potrivit şefului administraţiei militare din Harkov, regiune de care aparţine oraşul Izium, distrugerea blocului a avut loc în timpul unui bombardament rusesc la începutul lunii martie.

„Aceasta este o altă crimă oribilă a ocupanţilor împotriva populaţiei civile! Vom înregistra fiecare deces şi ruşii vor plăti pentru fiecare dintre acestea”, a spus responsabilul ucrainean.


Regiunea Harkov, din nord-estul ţării, este una dintre cele mai lovite de bombardamentele ruseşti, aceasta învecinându-se la est cu Lugansk, iar în sud-est cu Doneţk, autoproclamate republici care au fost recunoscute de Moscova înaintea invaziei din 24 februarie.

Harkov, capitala regiunii cu acelaşi nume, este al doilea oraş ca mărime din Ucraina.

CITEȘTE ȘI:

Numărul real al morților în Ucraina, cu „mii mai ridicat” decât s-a raportat până acum. Cele mai multe decese, cauzate de arme explozive

abonare newsletter