Externe

Lovitură de rachetă la Odesa, luni seara! Mai multe persoane, moarte sau rănite în atac

O rachetă a lovit luni seară portul Odesa, din sud-vestul Ucrainei, cauzând morţi şi persoane rănite.

O rachetă a lovit luni seară portul Odesa, din sud-vestul Ucrainei, cauzând morţi şi persoane rănite / Foto: Digi24 - captură ecran Twitter

 

 


O rachetă a lovit luni seară portul Odesa, din sud-vestul Ucrainei, cauzând morţi şi persoane rănite, a anunţat guvernatorul local Maksim Marcenko, pe aplicaţia Telegram, potrivit Reuters.

 


Deocamdată nu au fost oferite alte detalii despre acest atac.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

Separat, postul public ucrainean Suspilne a citat comandamentul militar de sud al forţelor ucrainene potrivit căruia racheta a avariat şi o biserică.


Parlamentarul ucrainean Oleksii Goncearenko a scris ulterior pe Twitter că un copil în vârstă de 13 ani a fost ucis în acest atac, în timp ce o fată de 17 ani este grav rănită, potrivit Xinhua.

Pe de altă parte, o rachetă rusească a lovit luni un important pod strategic care trece peste estuarul Nistrului, în regiunea Zatoka, de lângă Odesa, au anunţat autorităţi locale, citate de Reuters şi Unian.


Podul, care anterior fusese lovit de două ori de forţele ruse, reprezintă singura legătură rutieră şi feroviară între sud-vestul Ucrainei şi restul ţării. Această cale ferată leagă România de oraşul portuar Odesa.

CITEȘTE ȘI:

Ucraina închide oficial porturile cucerite de Rusia la Marea Azov și Marea Neagră

Spion rus, infiltrat în Statul Major al armatei ucrainene. Serviciul de Securitate l-a demascat și arestat

abonare newsletter