Externe

Un profesor din Indonezia a fost condamnat la închisoare pe viață după ce a violat 13 eleve. Victimele au născut 9 copii

Un tribunal din Indonezia a condamnat marţi la închisoare pe viaţă un profesor care a violat în mod repetat 13 eleve, într-un caz care aduce în atenţie problema abuzurilor sexuale ce au loc în unele şcoli confesionale din respectiva zonă.

Un profesor din Indonezia a fost condamnat la închisoare pe viață după ce a violat 13 eleve. Victimele au născut 9 copii Un profesor din Indonezia a fost condamnat la închisoare pe viață după ce a violat 13 eleve. Victimele au născut 9 copii

 

 


Bărbatul în vârstă de 36 de ani, a fost găsit vinovat de viol asupra a 13 adolescente minore, care ulterior au născut nouă copii.

 


Victimele, majoritatea bursiere, proveneau din familii sărace şi trăiau în pensionatul islamic al cărui co-fondator era acuzatul. 

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 

Aceste abuzuri s-au derulat pe o perioadă de cinci ani, a stabilit tribunalul din Bandung, în provincia Java occidentală.


Autorităţile au fost sesizate anul trecut, când părinţii unei eleve care a rămas însărcinată au depus plângere la poliţie. Parchetul ceruse împotriva profesorului castrarea chimică şi pedeapsa cu moartea, cazul provocând un val de indignare în ţară. Judecătorii au precizat că victimele vor fi despăgubite de autorităţi.

În Indonezia, cea mai mare ţară musulmană din lume, funcţionează circa 25.000 de pensionate islamice, aşa-zisele „pesantren”, în care studiază şi trăiesc aproape cinci milioane de tineri. Aici se predau în timpul zilei materiile şcolare obişnuite, iar seara se studiază Coranul.


Procesul din Bandung a pus însă în lumină problema abuzurilor sexuale care au loc în unele din aceste instituţii, 14 cazuri fiind semnalate anul trecut, potrivit Comisiei naţionale pentru protecţia copiilor.

 

CITEȘTE ȘI:

Doi minori din Prahova, reținuți de polițiști pentru violarea unei fete în vârstă de 14 ani

Ultimele Stiri
abonare newsletter