Externe

Peste 20 de oameni au murit într-un incendiu la o clinică de psihiatrie din Japonia. Focul ar fi fost pus intenționat. FOTO

Peste 20 persoane au murit într-un incendiu izbucnit vineri dimineaţă la o clinică de psihiatrie din oraşul Osaka, Japonia. Anchetatorii suspectează că focul a fost pus intenționat.

Peste 20 de oameni au murit într-un incendiu la o clinică de psihiatrie din Japonia. Focul ar fi fost pus intenționat/SURSA FOTO: news.sky.com Peste 20 de oameni au murit într-un incendiu la o clinică de psihiatrie din Japonia. Focul ar fi fost pus intenționat/SURSA FOTO: news.sky.com

 

Pompierii au fost anunţaţi în jurul orei locale 10:20 (ora 03:20 în România) de izbucnirea incendiului, iar flăcările au fost stinse în jurul orei 10:45, după ce au ars o zonă de circa 25 de metri pătraţi.


Potrivit unui oficial al Departamentului de pompieri din Osaka, aproximativ 27 de persoane se aflau în stop cardio-respirator. Acest termen este folosit în Japonia înainte ca un deces să fie confirmat oficial.

Potrivit unor surse din anchetă, incendiul a izbucnit de la un lichid care a curs dintr-o pungă de hârtie care a fost adusă în interior de un bărbat în jurul a 60 de ani. Se crede că bărbatul era un pacient al clinicii.


Sursele au mai spus că există o relatare a unui martor conform cărei incendiul a izbucnit de la o pungă de hârtie plasată de bărbat în apropiere de recepţia clinicii.

Dintre cele 27 de persoane scoase din clinică, 17 sunt bărbaţi şi 10 sunt femei. Aproximativ 70 de maşini de pompieri şi ambulanţe au luat parte la intervenţie.


„Când m-am uitat afară, am văzut flăcări portocalii la fereastra de la etajul patru al clădirii. De la fereastra de la etajul șase, o femeie făcea semne disperate cu mâinile pentru ajutor”, a declarat o femeie care lucrează la o companie din apropiere pentru presa japoneză, citată de sky.news.com

Situată într-un cartier comercial și de divertisment, nu departe de gara principală din Osaka, clădirea găzduiește, de asemenea, un salon de înfrumusețare, un magazin de haine și o școală de limba engleză. potrivit rapoartelor.

 

CITEȘTE ȘI:

Cel puțin 50 de morți după ce un val de 24 de TORNADE a lovit centrul SUA. FOTO

Trupurile a trei mineri, MORȚI în cea mai gravă explozie minieră din Noua Zeelandă, găsite după 11 ani: „Este o amintire dureroasă”

Ultimele Stiri
abonare newsletter