Externe

Un cotidian german dezvăluie planurile Rusiei de a ocupa Ucraina. Se va învecina cu România

Cotidianul german Bild a dezvăluit duminică planurile de război ale lui Vladimir Putin pe care le-ar putea folosi ca să ocupe două treimi din teritoriul Ucrainei. Rusia ar ajunge să se învecineze cu România.

 

 


Citând surse din serviciile secrete și NATO, cotidianul Bild confirmă faptul Rusia s-ar pregăti să atace Ucraina la începutul anului viitor, lucru pe care șeful spionajului militar ucrainean îl anticipa.

 


Dacă președintele rus Vladimir Putin va porni invazia, aceasta va avea loc în perioada ianuarie-februarie 2022, în trei faze, potrivit dezvăluirilor cotidianului german, preluate de g4media.ro.

Prima fază a planului de cucerire a Ucrainei

În prima fază, Rusia ar intenționa să ocupe sudul Ucrainei „pentru a asigura aprovizionarea Crimeei, precum și a tăia accesul Ucrainei la mare și, în consecință, la aprovizionare”, a declarat un ofițer de rang înalt pentru Bild. De asemenea, Rusia intenționează să folosească nave pentru a transporta trupe și tancuri din Crimeea în Odesa.


Dezvăluirile Bilt mai arată că Rusia va avea o operațiune de debarcare la est de Odesa, între orașele Fontanka și Koblevo, dar și că trupele vor merge la nord-este de oraș, ca apoi să meargă în stânga pentru a ajunge în Trasnistria, pentru a înconjura Odesa, spune un alt oficial militar.

În regiunea Herson, de-a lungul Niprului, Rusia ar intenționa să desfășoare operațiuni aeropurtate ale forțelor speciale pentru a bloca poduri și atomat aprovizionarea. Sursa citată mai scrie că, din Crimeea vor fi lansate focuri de artilerie asupra pozițiilor ucrainene cele mai puternice. În continuare tancurile, navele și avioanele rusești ar avansa spre Zaporojie și Crimeea.


Până acum, tot sudul Ucrainei este controlat de Rusia, iar o linie directă către granița NATO cu România se va forma.

Faza 2 și 3 a planului de cucerire a Ucrainei

În faza a doua, Vladimir Putin ar intenționa ca aeronavele și rachetele balistice să fie folosite ca să slăbească puterea militară a Ucrainei, concomitent cu prima fază a planului. Dacă totul merge conform planului, trupele rusești vor ajunge la Lugansk și Harkov și apoi spre marile orașe Dnipro și Poltava.


„În primul rând, vor înconjura orașele și vor întrerupe electricitatea, gazul și aprovizionarea cu alimente. În câteva săptămâni, rușii se vor afișa ca salvatori ai civililor, invadează orașele capitulate și vor salva populația ucraineană de la foame sau de la moarte”, a spus un ofițer, relatează g4media.ro.

În ultima fază, a treia, armata Rusiei atacă Kievul din nord. Când trupele vor ajunge până la „linia Korosten-Uman pentru a întrerupe aprovizionarea din vestul Ucrainei, atunci s-ar putea aștepta la capitularea Kievului și, în consecință, a Ucrainei”.

La final, dacă planurile sunt puse în aplicare și totul decurge conform acestora, Rusia ar putea ocupa două treimi din Ucraina și s-ar învecina cu România.
 

CITEȘTE ȘI:

Armata rusă mobilizează trupe şi sute de echipamente la o bază de lângă graniţa cu Ucraina

Senator american: Vladimir Putin este un pericol mai mare pentru securitatea mondială decât ISIS

Ultimele Stiri
abonare newsletter