Externe

Restricții DURE în Grecia. Accesul în biserică, restricționat pentru NEVACCINAȚI

Guvernul elen, a anunţat joi o serie de măsuri pentru cei nevaccinaţi, printre care interdicţia de a intra, în spaţii închise, cu excepţia localurilor pentru a luat masa. Nevaccinații vor putea intra în biserici doar cu test negativ.

 

Restricţiile pentru nevaccinaţi încep să devină tot mai severe în ţările din Europa unde creşte incidenţa COVID. Interdicția de a intra în spații închise, care se aplică şi pentru biserici, se va implementa începând de luni într-o ţară cu o rată de vaccinare de 63%.


Guvernul Greciei a anunțat, joi, implementarea de noi măsuri anti-pandemice de forma unor restricții pentru nevaccinați. Printre acestea se numără și interdicția de a intra în spații închise, cu excepția restaurantelor și localurilor în care se ia masa. Restricțiile vor intra în vigoare de luni și se vor aplica și pentru biserici, unde nevaccinații vor putea intra doar cu test negativ.

„Cu începere de luni (22 noiembrie), persoanele nevaccinate nu vor avea voie să intre în spaţii închise, cu excepţia localurilor pentru luat masa”, a declarat Kyriakos Mitsotakis într-un discurs adresat naţiunii, îndemnându-şi concetăţenii să se vaccineze.


Având în vedere reticenţa puternicei Biserici Ortodoxe Grece de a respecta măsurile pentru ţinerea sub control a pandemiei, premierul a indicat că persoanele nevaccinate nu vor mai putea intra în biserici fără a avea un test negativ.

„Este o acţiune iminentă pentru protecţia” populaţiei, a spus Kyriakos Mitsotakis, precizând că nouă din zece persoane intubate în prezent în spitalele din ţară nu s-au vaccinat. 

CITEȘTE ȘI:

Ploi abundente în Egipt au cauzat morți și au distrus case. Locuitori: „Suntem înconjurați de scorpioni și șerpi”

Italia introduce noi restricții dure în contextul pandemiei de COVID-19! Nevaccinații, afectați serios de noile măsuri

Ultimele Stiri
abonare newsletter