Externe

Cutremur de 7,4 grade pe scara Richter în Taiwan. Două clădiri s-au prăbușit într-un oraș aflat în apropierea epicentrului.

Două clădiri s-au prăbuşit miercuri în Hualien, oraş situat în apropiere de epicentrul cutremurului care a lovit coasta de est a Taiwanului. Seismul a avut 7,4 grade pe scara Richter.

Două clădiri s-au prăbuşit miercuri în Hualien, oraş situat în apropiere de epicentrul cutremurului care a lovit coasta de est a Taiwanului/ Foto: @ultimate__d - X Două clădiri s-au prăbuşit miercuri în Hualien, oraş situat în apropiere de epicentrul cutremurului care a lovit coasta de est a Taiwanului/ Foto: @ultimate__d - X

 

 


Un cutremur subacvatic cu magnitudinea de 7,4 grade pe scara Richter s-a produs miercuri în apropiere de Taiwan, chiar înainte de ora 00:00 GMT, provocând avertismente de tsunami în Taiwan, precum şi în insulele japoneze Okinawa şi în Filipine.

 


Două clădiri s-au prăbuşit în Hualien, oraş situat în apropiere de epicentrul cutremurului, potrivit Agerpres.ro

„Două clădiri s-au prăbuşit şi oamenii ar putea fi prinşi în capcană. Nu avem mai multe informaţii în acest moment”, a spus un oficial al serviciului de pompieri din Hualien.


Riscul de tsunami a fost „depăşit în mare măsură”, a anunţat Pacific Tsunami Warning Center, un observator regional cu sediul în Hawaii.

Cutremurul subacvatic, cu magnitudinea de 7,4 grade conform USGS, a avut loc cu puţin timp înainte de ora 00:00 GMT şi a declanşat avertismente de tsunami în Taiwan, Japonia şi Filipine.


Agenţia de meteorologie din Japonia (JMA) a retrogradat alerta de tsunami la „avertizare” pentru insulele japoneze Okinawa. Potrivit JMA, care avertizase anterior despre un tsunami de până la trei metri, este probabil ca acum valurile să nu depăşească un metru.

Nu au fost raportate imediat victime sau pagube majore în Japonia.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

47 de ani de la cutremurul din ‘77. 1.600 de români și-au pierdut viața în acea zi tragică!

Peste 200 de persoane au murit în urma cutremurului din Japonia. 3.000 de locuitori sunt izolați.

Ultimele Stiri
abonare newsletter