Externe

Luare de ostatici într-un bar din Olanda. Un bărbat înarmat cu explozibili amenință că aruncă în aer localul.

Mai multe persoane au fost luate ostatice sâmbătă dimineață, în orașul Ede din Olanda. Un bărbat amenință că aruncă în aer un bar.

Luare de ostatici într-un bar din Olanda. FOTO: Captură ecran/ Twitter Luare de ostatici într-un bar din Olanda. FOTO: Captură ecran/ Twitter

 

 


Desfășurare de forțe în orașul olandez Ede, sâmbătă dimineața. Mai multe persoane au fost luate ostatice, iar casele din zonă au fost evacuate, informează Reuters, citat de Hotnews.ro. Potrivit De Telegraaf, un bărbat ar fi intrat într-un bar cu arme și explozibili și ar fi amenințat că va arunca localul în aer.

 


Nu există niciun indiciu privind un motiv terorist, a precizat poliția. Mai multe unități speciale de poliție au fost desfășurate la fața locului, o clădire din centrul orașului, a precizat poliția într-o declarație postată pe rețelele de socializare.

Aceștia au adăugat că 150 de locuințe au fost evacuate, iar oamenii au fost rugați să stea departe de zonă.


Oamenii erau ținuți ostatici în barul Petticoat de un bărbat înarmat, care avea și explozibili, a relatat ziarul național De Telegraaf, citând mai multe surse anonime. Potrivit proprietarului barului, nu a fost vorba de niciun conflict între salariați și alte persoane.

În zonă nu circulă niciun tren, din cauza desfășurării poliției, care a intervenit de urgență cu echipe specializate și cu unitatea mobilă. De asemenea, a fost trimis un negociator la fața locului.


De asemenea, un jurnalist de la televiziunea publică olandeză a informat că un robot controlat de la distanță a fost adus la fața locului pentru rezolvarea crizei, împreună cu unități de geniști.

UPDATE 12.51: Poliția a declarat că trei ostatici au fost eliberați, dar a adăugat că situația este încă în desfășurare, transmite Reuters.


UPDATE 15.13: Toţi ostaticii au fost eliberaţi, suspectul a fost arestat

Toate persoanele luate ostatice într-un oraş din Olanda au fost eliberate, iar suspectul a fost arestat, a anunţat poliţia olandeză sâmbătă, informează AFP şi Reuters.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Bilanţul atacului terorist de la Moscova a urcat la 143 de morţi. Cel mai grav atentat în Rusia din ultimii 20 de ani.

abonare newsletter