Externe

China și Rusia au în plan să construiască un reactor nuclear pe Lună

China și Rusia au în plan să construiască un reactor nuclear pe Lună până în 2035.

China și Rusia au în plan să construiască un reactor nuclear pe Lună . Sursă foto: Pixabay.com China și Rusia au în plan să construiască un reactor nuclear pe Lună . Sursă foto: Pixabay.com

 

 


China și Rusia au în plan să construiască un reactor nuclear pe lună, până în 2035, a anunțat Iuri Borisov, șeful agenției spațiale a Rusiei, în timpul Festivalului Mondial al Tineretului de la Sirius. 

 


De asemenea, China a anunțat, în urmă cu ceva timp, că vrea să trimită pe Lună primul astronaut înainte de 2030. China va coordona și va promova în acest an aplicarea și dezvoltarea stației sale spațiale și a explorării lunare cu echipaj uman, a precizat presa de stat a Beijingului citând Agenția spațială chineză, scrie hotnews.ro

În ciuda așteptărilor, Rusia a întâmpinat probleme serioase în vara anului trecut, când sonda „Luna 25” a dispărut, după ce s-a prăbușit pe Lună. Accidentul din spațiu a spulberat visul Rusiei de-a lua fața Indiei cu privire la aselenizarea pe Polul Sud neexploatat al Lunii. 


După accident, liderul de la Kremlin a anunțat că va continua programul spațial, în ciuda problemelor din acest sector, amintind că URSS a trimis primul om pe lună, pe Iuri Gagarin, în 1961. 

Statele Unite au acuzat Rusia că are de gând să dezvolte o armă nucleară antisatelit, acuzații care au fost denunțate de Kremlin, precizând că sunt „nefondate”. Președintele Rusiei Vladimir Putin a declarat pe 20 februarie că se opune desfășurării de arme nucleare în spațiu. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Coreea de Nord a început lucrările pentru repornirea reactorului nuclear de la Yongbyon

abonare newsletter