Externe

Cadavrul lui Aleksei Navalnîi ar fi fost dus la un spital din Siberia. Acesta ar avea vânătăi pe tot corpul.

Trupul neînsufleţit al lui Aleksei Navalnîi se află la spitalul raional din oraşul Salehard din nordul Siberiei, oraş situat chiar pe linia Cercului Arctic, potrivit cotidianului independent de limbă rusă Novaia Gazeta.

Trupul neînsufleţit al lui Aleksei Navalnîi se află la spitalul raional din oraşul Salehard din nordul Siberiei/ Foto: @Kanthan2030 - X Trupul neînsufleţit al lui Aleksei Navalnîi se află la spitalul raional din oraşul Salehard din nordul Siberiei/ Foto: @Kanthan2030 - X

 

 


Trupul neînsufleţit al lui Aleksei Navalnîi se află la spitalul raional din oraşul Salehard din nordul Siberiei, oraş situat chiar pe linia Cercului Arctic, potrivit cotidianului independent de limbă rusă Novaia Gazeta, informează duminică dpa, citat de Agerpres.ro

 


Până sâmbătă nu s-a efectuat nicio autopsie pe trupul neînsufleţit al disidentului, precizează cotidianul rus care în prezent este editat din Letonia.

Decesul neaşteptat al lui Navalnîi, la 47 de ani, în colonia penitenciară Lupul Polar, deces raportat în urmă cu două zile, a generat revoltă pe plan internaţional.


Potrivit Novaia Gazeta, informatorul său a raportat vânătăi pe corpul lui Navalnîi. Rudele lui Navalnîi nu au primit încă acces la trupul său neînsufleţit.

Colonia penitenciară Lupul Polar se află la circa 50 de kilometri la nord de Salehard. Potrivit autorităţilor ruse, Navalnîi s-ar fi prăbuşit când făcea exerciţii în condiţii geroase şi toate încercările de a-l resuscita au eşuat.


Activişti pentru apărarea drepturilor omului au calificat moartea lui drept crimă şi decesul lui Navalnîi a generat reacţii de condamnare din partea liderilor mai multor ţări, printre care preşedintele SUA, Joe Biden.

Mama lui Aleksei Navalnîi, Liudmila Navalnaia, a încercat fără succes să obţină acces la trupul fiului ei, pentru a-l identifica şi ridica. Potrivit informatorului cotidianului Novaia Gazeta, vânătăile de pe trupul lui Navalnîi arată de unde a fost ţinut Navalnîi de personalul din colonia penitenciară atunci când a avut convulsii, iar o vânătaie pe pieptul său constituie evidenţa unor tentative de resuscitare. Novaia Gazeta precizează că informatorul ei nu a văzut personal trupul lui Aleksei Navalnîi, dar că a primit informaţia de la un coleg. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cadavrul lui Navalnîi este de negăsit! Unde este trupul disidentului rus?

Opozantul rus Aleksei Navalnîi a murit în închisoare. Acesta s-ar fi simțit rău după o plimbare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter