Externe

Cel puţin doi morţi şi opt răniţi, într-un atac armat la Ierusalim

Două persoane au fost ucise şi alte opt au fost rănite într-un atac cu arme de foc care a avut loc joi dimineață în Ierusalim.

Cel puţin doi morţi şi opt răniţi, într-un atac armat la Ierusalim. FOTO: Captură video/ X Cel puţin doi morţi şi opt răniţi, într-un atac armat la Ierusalim. FOTO: Captură video/ X

 

 


Două persoane au fost ucise joi dimineaţa şi alte opt au fost rănite, dintre care cinci grav, într-un atac cu arme de foc asupra unei staţii de autobuz în vestul Ierusalimului, potrivit poliţiei israeliene, informează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

 


Doi terorişti veniţi cu o maşină şi înarmaţi unul cu un M-16 şi altul cu un pistol au deschis focul în jurul orei 07:40 (05:40), a anunţat şeful poliţiei din Ierusalim, Doron Torgeman, în faţa presei, la locul atentatului.

Magen David Adom, echivalentul israelian al Crucii Roşii, a identificat unul dintre cei doi morţi ca fiind „o tânără de 24 de ani”.


Iniţial, Magen David Adom a situat atacul în Ierusalimul de Est, ocupat şi anexat de Israel, înainte de a preciza că acesta a avut loc „la intrarea în Ierusalim” (vest).

„Cei doi suspecţi implicaţi în focurile de armă au fost neutralizaţi la faţa locului”, a precizat poliţia.


Acest atac survine în timp ce armistiţiul între Israel şi mişcarea palestiniană islamistă Hamas a fost prelungit in extremis joi dimineaţa pentru o a şaptea zi.

În urmă cu două săptămâni, un soldat israelian a fost ucis şi cinci membri ai forţelor de securitate israeliene au fost răniţi într-un atac la o barieră ce separă Ierusalimul de Cisiordania ocupată, atac revendicat apoi de brigăzile Ezzedin al-Qassam, ramura armată a Hamas. Cei trei atacatori au fost lichidaţi.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Armata israeliană a ucis un lider al grupării Hamas, care se ocupa cu armele strategice

Ultimele Stiri
abonare newsletter