Externe

Panică într-un oraș din Italia. Un LEU a scăpat de la circ și s-a plimbat ore în șir pe străzi - VIDEO

Un leu care a fugit de la circ s-a plimbat, sâmbătă, pe străzile oraşului italian Ladispoli, anunţul referitor la prezenţa leului fiind făcut chiar de primarul localităţii, într-o postare pe Facebook.

Un leu a fost surprins în timp ce se plimba nestingherit pe străzile Italiei/ Foto: Corriere della Sera Un leu a fost surprins în timp ce se plimba nestingherit pe străzile Italiei/ Foto: Corriere della Sera

 

 


​Un leu a scăpat sâmbătă dintr-un circ din orașul italian Ladispoli, iar autoritățile au reuși să îl prindă după câteva ore, timp în care cetățenilor li s-a cerut să rămână în case, scrie Corriere della Sera.

 


Autorităţile au fost nevoite să-l împuşte de două ori cu tranchilizant pentru a-l putea captura. Imaginile filmate de localnici îl surprind pe animal cum merge pe străzi nestingherit, totul în timp ce unele persoane au rămas blocate în maşini.

Leul a reușit să iasă din cușcă într-un moment de neatenție al angajaților de la circ, iar primarul din Ladispoli, Alessandro Grando, le-a cerut oamenilor să evite să iasă din case.


„Un leu a scăpat de la circ. Animalul a fost urmărit imediat (...). Personalul circului implementează operațiuni de capturare, cu sprijinul polițiștilor care au intervenit prompt la fața locului. Vă rugăm să acordați maximă atenție și să evitați călătoriile până la o nouă notificare”, a transmis sâmbătă Alessandro Grando.

La ora 22:30 (21:30 GMT), la mai bine de cinci ore după primul său mesaj în care a făcut apel la prudenţă, Grando a precizat pe pagina sa de Facebook că leul a fost sedat şi capturat.


„Acum va fi preluat de către personalul circului”, a adăugat el, mulţumind serviciilor de urgenţă şi voluntarilor care au participat la acţiune. „Sper că acest episod va sensibiliza opinia publică şi că vom pune în sfârşit capăt exploatării animalelor în circuri”, a adăugat el.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Un urs a fost filmat pe o stradă din satul Mera, lângă Cluj-Napoca. Animalul s-a speriat de mașina care îl urmărea.

Un urs a intrat în curtea unui liceu din Miercurea Ciuc. Animalul a fost împușcat

abonare newsletter