Externe

Israelul a trimis nave cu rachete în Marea Roșie. Primele ambulanțe cu palestinieni răniți au ajuns în Egipt

Primele ambulanțe cu palestinieni răniți, din Gaza, au ajuns miercuri, în Egipt. În același timp, Israelul a trimis nave cu rachete în Marea Roșie, după atacurile rebelilor Houthi din Yemen.

Nave cu rachete în Marea Roșie, desfășurate de Israel/Foto: IDF online twitter Nave cu rachete în Marea Roșie, desfășurate de Israel/Foto: IDF online twitter

 

 


Numărul palestinienilor uciși în Gaza a crescut la 8.796, potrivit anunțului făcut miercuri de Ministerul Sănătății condus de Hamas, citat de Sky News. Printre morți se numără 3.648 de copii.

 


Primele ambulanțe cu palestinieni răniți, venite din Gaza, au ajuns în Egipt. Până la 81 de palestinieni răniți vor fi tratați în spitalele egiptene, în timp ce în jur de 500 de palestinieni cu dublă cetățenie vor primi permisiunea să treacă din Fâșia Gaza în peninsula egipteană Sinai, potrivit CNN.

Posturile de televiziune egiptene au difuzat imagini cu femei, copii şi bătrâni care coboară din autobuze, în partea egipteană a punctului de trecere a frontierei Rafah, singurul punct de legătură neaflat sub controlul Israelului între enclava palestiniană şi restul lumii.


Potrivit cancelariilor străine, în prezent se află în Fâşia Gaza cetăţeni din 44 de ţări, printre care angajaţi ai unui număr de 28 de agenţii ale ONU sau ONG-uri străine.

După atacurile Hamas din interiorul Israelului din 7 octombrie, Israelul și-a înăsprit blocada asupra Fâșiei Gaza, împiedicând intrarea alimentelor, a medicamentelor și a combustibilului în zonă, cu excepția unui număr limitat de camioane cu ajutoare care au fost autorizate să treacă din Egipt. Potrivit înțelegerii la care au ajuns Egiptul, Israelul și Hamas, un număr de străini și persoane grav rănite vor putea părăsi teritoriul asediat.


În același timp, armata israeliană (IDF) a desfășurat nave antirachetă în regiunea Mării Roșii, la o zi după ce rebelii Houthi din Yemen au declarat că au lansat mai multe rachete și drone către Israel.

Acum, armata israeliană spune că navele sale cu rachete au fost trimise ieri în Marea Roșie pentru a „întări efortul de apărare în zonă”, potrivit BBC.


În Fâşia Gaza, aflată sub controlul mişcării palestiniene Hamas începând din 2007, peste 8.500 de persoane au murit şi alte câteva mii au fost rănite în bombardamentele israeliene efectuate ca ripostă după atacul terorist comis de Hamas pe 7 octombrie şi soldat cu peste 1.400 de morţi.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Analiza UBB, despre efectele conflictului din Israel. „Incertitudinile din regiune pot afecta în mod indirect și economia României”

Ultimele Stiri
abonare newsletter