Externe

Atenţionare de călătorie pentru românii care vor să meargă în Belgia. Grevă generală în toate domeniile de servicii publice

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Regatul Belgiei că pe 9 şi 10 martie va avea loc o grevă generală.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Regatul Belgiei că pe 9 şi 10 martie va avea loc o grevă generală/ Foto: www.belgiantrain.be Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Regatul Belgiei că pe 9 şi 10 martie va avea loc o grevă generală/ Foto: www.belgiantrain.be

 

 


Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Regatul Belgiei că pe 9 şi 10 martie va avea loc o grevă generală în toate domeniile de servicii publice belgiene, context în care sunt aşteptate perturbări în activitatea transportului feroviar şi a mijloacelor de transport în comun.

 


Cei care intenţionează să călătorească cu trenul sunt rugaţi să urmărească pagina web a căilor ferate din Belgia - SNCB: www.belgiantrain.be. Pentru mijloacele de transport în comun, se recomandă consultarea paginilor următoare: STIB: www.stib-mivb.be, De Lijn: www.delijn.be, TEC: www.letec.be.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Bruxelles: +32 (0) 2 347 5338, +32 (0) 2 344 1658, +32 (0)2 343 69 35, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.


De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, pot apela numărul de telefon de permanenţă al Ambasadei României în Belgia: + 32(0)497 428663.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web bruxelles.mae.ro şi www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Grevă pe aeroporturile din Italia. Zboruri de pe Aeroportul Cluj, anulate vineri.

Grevă vineri pe aeroporturile din Germania! Zboruri spre și dinspre Cluj, anulate

abonare newsletter