Externe

Moscova acuză NATO că participă la conflictul din Ucraina furnizând arme

Preşedintele rus Vladimir Putin a acuzat Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) că participă la conflictul din Ucraina prin furnizarea de arme forţelor Kievului.

Noi acuzații lansate de Moscova la adresa NATO/captură foto: Vladimir Putin kremlin.ru Noi acuzații lansate de Moscova la adresa NATO/captură foto: Vladimir Putin kremlin.ru

 

 


„Ei (ţările NATO) trimit Ucrainei arme în valoare de zeci de miliarde de dolari. 

 


Aceasta este cu adevărat participare” (la conflictul din Ucraina), a spus Putin într-un interviu pentru canalul Rossia-1, difuzat duminică.

CITEȘTE ȘI:

Moscova acuză Ucraina că masează trupe la granița Transnistriei. „Orice acțiune care amenință securitatea lor, considerată un atac asupra Federaţiei Ruse”


„Aceasta înseamnă că ei iau parte, zilnic, la crimele regimului de la Kiev”, a adăugat preşedintele rus.

Ţările occidentale, a mai afirmat Putin, au „doar un singur scop: să distrugă fosta Uniune Sovietică şi partea sa principală, Federaţia Rusă”.

„Doar în acel moment ei ne vor accepta poate în aşa-zisa familie a popoarelor civilizate, însă doar separat, fiecare parte separat”, a continuat Vladimir Putin, în acest interviu acordat în marja unui concert patriotic ce a avut loc joi, cu o zi înainte de marcarea unui an de la declanşarea ofensivei ruse în Ucraina.

În acest interviu, preşedintele rus şi-a reiterat de asemenea apelul la crearea unei lumi multipolare.

„Suntem împotriva a ce? Împotriva faptului că această lume nouă ce apare se construieşte doar în interesul unei singure ţări: SUA. Acum, tentativele lor de a reconfigura lumea conform imaginii lor, după destrămarea Uniunii Sovietice, au dus la această situaţie, (iar) noi suntem pur şi simplu obligaţi să reacţionăm”, a spus Putin.

Rusia a declanşat o invazie în Ucraina, de la începerea căreia a fost marcat vineri, 24 februarie, un an, prima agresiune de acest gen în Europa după cel de-al Doilea Război Mondial, informează agerpres.ro


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Moscova acuză Ucraina că masează trupe la granița Transnistriei. „Orice acțiune care amenință securitatea lor, considerată un atac asupra Federaţiei Ruse”

Un an de război în Ucraina. Boc: „Europa a greșit când i-a permis lui Putin să anexeze Crimeea”

Ultimele Stiri
abonare newsletter