Externe

2.500 de foci au fost găsite moarte la malul Mării Caspice. Autorități:„Aceasta este cea mai mare mortalitate în masă” FOTO

Aproximativ 2.500 de foci moarte au eşuat la malul Mării Caspice în republica autonomă Daghestan din Federaţia Rusă.

Aproximativ 2.500 de foci moarte au eşuat la malul Mării Caspice în republica autonomă Daghestan din Federaţia Rusă/ FOTO: captură ecran Youtube Exposed News Aproximativ 2.500 de foci moarte au eşuat la malul Mării Caspice în republica autonomă Daghestan din Federaţia Rusă/ FOTO: captură ecran Youtube Exposed News

 

 


Autorităţile ruse au declarat că au fost descoperite până la 2.500 de cadavre în mai multe locuri şi în apropiere de Makhachkala, capitala de coastă a Daghestanului din Caucazul de Nord.

 


Sâmbătă se afirma că ar fi aproximativ 700 de foci moarte, iar autorităţile au publicat înregistrări video şi fotografii. Cauza morţii acestor animale protejate a fost iniţial neclară.
Investigaţiile erau în curs de desfăşurare, autorităţile estimând că numărul cadavrelor ar putea creşte.

„Aceasta este cea mai mare mortalitate în masă a focilor caspice din ultimii zece ani. Motivele vor fi stabilite în urma efectuării testelor de laborator al materialului patologic al animalelor moarte”, au declarat autorităţile, potrivit agenţiei de ştiri TASS.


Foca caspică este o specie pe cale de dispariţie şi se află sub protecţie specială. Populaţia sa a scăzut cu aproximativ 90% în ultimii 100 de ani, potrivit activiştilor pentru drepturile animalelor. Poluarea este în creştere în Marea Caspică, de unde se extrage petrol. Potrivit experţilor, animalele mor din cauza scurgerilor de petrol, a braconajului şi a pescuitului excesiv. 

 

CITEȘTE ȘI:

Caracatiță gigantică, descoperită Santa Monica

Balenă în pragul EXPLOZIEI. Teama cu care trăiesc locuitorii unui orăşel din Canada

Ultimele Stiri
abonare newsletter