Externe

Furtunile de zăpadă „paralizează” New York-ul. Doi oameni au murit - FOTO

Un fenomen meteorologic cunoscut sub numele de zăpadă „cu efect de lac” a paralizat anumite părți ale statului New York. Două decese au fost raportate.

Furtunile de zăpadă „paralizează” New York-ul. FOTO: Twitter/ Weatherman Shubham Furtunile de zăpadă „paralizează” New York-ul. FOTO: Twitter/ Weatherman Shubham

 

 


Guvernatorul New York-ului, Kathy Hochul, a declarat stare de urgență pentru anumite părți ale statului – iar cea mai mare ninsoare abia acum urmează să vină. 

 


Cantități impresionante de zăpadă au căzut peste noapte în părți din vestul și nordul New York-ului, de-a lungul părții de est a Lacului Erie, scrie Reuters.

Strat de zăpadă de zeci de centimetri

Școli, gări și drumuri s-au închis temporar în Buffalo, în timp ce numeroase zboruri de pe aeroportul orașului au fost anulate.


NFL a transmis că va muta meciul de acasă al lui Buffalo Bills împotriva lui Cleveland Browns la Detroit. Pe Orchard Park, unde echipa joacă, s-a depus un strat de zăpadă de 61 cm.

Doi oameni au decedat

Din cauza furtunilor de zăpadă, două persoane au murit. Autoritățile au spus că decesele par să fie cauzate de atacuri de cord din cauza suprasolicitarii în timp ce curăța zăpada în județul Erie, puternic afectat.


Pe măsură ce temperaturile au scăzut, prima furtună majoră de zăpadă din sezon s-a materializat joi și s-a intensificat în noaptea de vineri. Furtunile „cu efect de lac” sunt așteptate să persiste până duminică, potrivit Serviciului Național de Meteorologie.

În Buffalo, al doilea oraș ca populație al statului, aproximativ 278.000 de locuitori s-au trezit cu un strat de zăpadă de 36 de centimetri vineri dimineață.


Pe măsură ce furtuna a luat amploare, serviciul meteorologic a citat mai multe cazuri în care furtunele de zăpadă au fost însoțite de tunete și fulgere, un fenomen numit „zăpadă cu tunet”.

Mii de locuitori au rămas fără curent

Vânturile puternice și ramurile copacilor acoperite cu zăpadă și liniile electrice au lăsat mii de clienți fără electricitate, în timp ce furtuna a forțat și închiderea traficului de-a lungul New York Thruway și a altor câteva autostrăzi importante.

Începând de vineri dimineața, interdicțiile de circulație pe șosea care i-au ținut pe șoferi departe de străzi peste noapte au rămas în vigoare pentru o mare parte din partea centrală a județului Erie. Restricțiile obligatorii au fost ridicate, cel puțin temporar, în locul avizelor de călătorie în părțile de nord și de sud ale județului, inclusiv Buffalo.

CITEȘTE ȘI:

Avertizare de ninsori și ploi în toată țara! Ciclonul polar aduce primul episod serios de iarnă în România

Ultimele Stiri
abonare newsletter