Externe

Unde s-a născut locuitorul cu numărul 8 miliarde al planetei? Titlul i-a fost deja contestat

Marți, 15 noiembrie, populația lumii a trecut, oficial, pragul de 8 miliarde de oameni. Omenirea a atins această bornă istorică la numai 11 ani după ce a depășit pragul de 7 miliarde.

Norocosul cu numărul 8 miliarde a fost desemnat un bebeluș venit pe lume în Republica Dominicană marţi.  FOTO: Facebook/ Commission on Population and Development NCR Norocosul cu numărul 8 miliarde a fost desemnat un bebeluș venit pe lume în Republica Dominicană marţi. FOTO: Facebook/ Commission on Population and Development NCR

 

 


Norocosul cu numărul 8 miliarde a fost desemnat un bebeluș venit pe lume în Republica Dominicană marţi. Un bebeluş născut tot pe 15 noiembrie, în Filipine, concurează şi el la acest titlu.

 


Damian Ferrera s-a născut în Santo Domingo, capitala Republicii Dominicane, la data de 15 noiembrie 2022, în maternitatea Nuestra Senora de la Altagracia. Bebeluşul cântăreşte 2,7 kilograme şi are o înălţime de 52 de centimetri. 

Norocosul cu numărul 8 miliarde a fost desemnat un bebeluș venit pe lume în Republica Dominicană marţi.  FOTO: Facebook/ Commission on Population and Development NCR

Cu toate acestea, NDTV.com anunţă că o fetiţă născută în Filipine ar putea fi concurentă la titlul de locuitorul cu numărul 8 miliarde. Vinice Mabansag a venit pe lume la Spitalul Memorial Dr. Jose Fabella din Tondo, Manila, la ora 1:29 (ora locală).


Naşterea ei a fost anunţată de Comisia pentru Populaţie şi Dezvoltare din Filipine, care a postat fotografii ale fetiţei şi ale mamei sale pe Facebook.

Suntem oficial 8 miliarde de oameni pe planetă

Marți, 15 noiembrie, populația lumii a trecut, oficial, pragul de 8 miliarde de oameni. Omenirea a atins această bornă istorică la numai 11 ani după ce a depășit pragul de 7 miliarde. De la apariția speciei noastre, Homo sapiens, a durat 300.000 de ani până când numărul locuitorilor planetei a ajuns la un miliard, ceea ce s-a întâmplat în jurul anului 1804, potrivit ONU. Această creștere fără precedent se datorează creșterii treptate a duratei de viață a oamenilor, datorită îmbunătățirii sănătății publice, nutriției, igienei personale și a medicinii. 


De acum înainte, creșterea ar putea începe să încetinească. Ar putea dura 15 ani până când vom fi 9 miliarde de oameni pe Pământ, iar 10 miliarde - abia în 2080, arată calculele. În momentul de față, jumătate din populația lumii trăiește în doar 7 țări: China, India, SUA, Indonezia, Pakistan, Nigeria și Brazilia. În curând, populația Indiei o va depăși pe cea a Chinei: 1,43 miliarde de locuitori are China și 1,38 - India.

Momentul reprezintă „o piatră de hotar în dezvoltarea umană”, arată Organizația Națiunilor Unite.


„Această piatră de hotar este un prilej de a sărbători diversitatea și progresele, luând în același timp în considerare responsabilitatea comună a umanității față de planetă”, transmite ONU.

CITEȘTE ȘI:

A fost atins pragul de 8 miliarde de oameni pe planetă! India și China, cele mai populate țări ale lumii

Ultimele Stiri
abonare newsletter