Externe

Incendiu uriaș de vegetaţie la graniţa dintre Grecia şi Bulgaria. Pompierii eleni s-au declarat depăşiţi de situaţia

Pompierii eleni s-au declarat depăşiţi de situaţia cauzată de un incendiu de vegetaţie declanşat la graniţa dintre Grecia şi Bulgaria, care arde deja de peste 10 zile.

Pompierii eleni s-au declarat depăşiţi de situaţia cauzată de un incendiu de vegetaţie declanşat la graniţa dintre Grecia şi Bulgaria, care arde deja de peste 10 zile/ FOTO: @Gribbler79/Twitter Pompierii eleni s-au declarat depăşiţi de situaţia cauzată de un incendiu de vegetaţie declanşat la graniţa dintre Grecia şi Bulgaria, care arde deja de peste 10 zile/ FOTO: @Gribbler79/Twitter

 

 


Pompierii eleni s-au declarat depăşiţi de situaţia cauzată de un incendiu de vegetaţie declanşat la graniţa dintre Grecia şi Bulgaria, care arde deja de peste 10 zile şi care a distrus zone extinse acoperite cu păduri.

 


Flăcările s-au întins pe un teren greu accesibil dintr-o regiune a Munţilor Rodopi şi a devastat deja până vineri peste 850 de hectare acoperite cu arbuşti şi copaci doar în partea elenă a frontierei.

„Este un incendiu foarte greu de controlat. Nu putem să ajungem acolo cu vehiculele noastre”, a declarat vineri şeful brigăzii de pompieri din oraşul grec Komotimi, Kostas Koukouras, pentru postul de televiziune Skai.


Incendiul s-a răspândit şi în zona bulgară aflată dincolo de graniţa cu Grecia, într-o regiune ce s-a confruntat de mai multe săptămâni cu temperaturi înalte şi secetă, au precizat meteorologii.

Flăcările s-au răspândit cu rapiditate şi au ajuns în prezent pe versanţii unor văi inaccesibile, au adăugat ei. 


 

CITEȘTE ȘI:

Portugalia a decretat stare de alertă din cauza incendiilor de vegetație. 1.800 de pompieri au fost mobilizați

Peste 600 de incendii de vegetație în Cluj în 2022. Amenzile pot să ajungă la 6.000 lei pentru cei responsabili

Incendiu de vegetație la Florești! Pompierii au intervenit cu două autospeciale - FOTO

abonare newsletter