Externe

Un bombardier Su-34 s-a prăbușit peste un cartier rezidențial din Rusia. Cel puțin 4 persoane au murit. VIDEO

Cel puţin patru persoane au murit şi alte 18 au fost rănite luni în urma prăbuşirii unui avion militar peste un cartier rezidenţial din oraşul Eisk din sudul Rusiei şi în apropiere de Ucraina.

Cel puţin patru persoane au murit şi alte 18 au fost rănite luni în urma prăbuşirii unui avion militar peste un cartier rezidenţial din oraşul Eisk din sudul Rusiei / Foto: captură ecran video Nexta/Twitter Cel puţin patru persoane au murit şi alte 18 au fost rănite luni în urma prăbuşirii unui avion militar peste un cartier rezidenţial din oraşul Eisk din sudul Rusiei / Foto: captură ecran video Nexta/Twitter

 

 


Cel puţin patru persoane au murit şi alte 18 au fost rănite luni în urma prăbuşirii unui avion militar peste un cartier rezidenţial din oraşul Eisk din sudul Rusiei şi în apropiere de Ucraina, au anunţat agenţiile de presă ruse.

 


Un avion militar rus Su-34 s-a prăbuşit luni peste un cartier rezidenţial din oraşul Eisk, provocând un incendiu uriaş într-un bloc din acest oraş situat pe malul Mării Azov, lângă Ucraina. Preşedintele rus Vladimir Putin a fost informat despre accident şi i-a trimis la Eisk pe miniştrii sănătăţii Mihail Muraşko şi pe cel pentru situaţii de urgenţă Aleksandr Kurenkov, potrivit unui comunicat al Kremlinului.

„În locul prăbuşirii aparatului Suhoi 34 în curtea unui cartier de locuinţe, carburantul avionului a luat foc”, a anunţat Ministerul Apărării rus, în timp ce imagini postate pe reţelele sociale filmate de martori arată un incendiu uriaş cuprinzând un bloc de locuinţe.



Potrivit Ministerului rus pentru Situaţi de Urgenţă, incendiul a cuprins cinci dintre cele nouă etaje ale imobilului, acoperind o suprafaţă de 2000 de metri pătraţi.

 


Ministerul Apărării rus a precizat că piloţii aparatului s-au putut catapulta. Potrivit aceleiaşi surse, avionul participa la un zbor de antrenament.

Guvernatorul regiunii ruse Krasnodar, unde a avut loc accidentul, Veniamin Kondratiev, a anunţat la rândul său că „toate unităţile de pompieri şi de salvare din regiune s-au implicat să stingă incendiul”. Imediat după accident „focul s-a răspândit la mai multe etaje, 17 apartamente au fost afectate, potrivit informaţiilor preliminare”, a adăugat el.


Potrivit lui Kondratiev, în jurul orelor 17:30 GMT, incendiul a fost stins.

Oraşul Eisk este situat la Marea Azov, în golful Taganrog, chiar vizavi de oraşul ucrainean Mariupol, distrus de bombardamente şi de un asediu îndelungat în primele luni ale invaziei ruse în Ucraina.

 

CITEȘTE ȘI:

Vladimir Putin recunoaște că o confruntare directă între Rusia şi NATO ar fi o „catastrofă globală”

Un avion ucrainean Suhoi 27 a aterizat în regim de URGENȚĂ la Bacău

Ultimele Stiri
abonare newsletter