Externe

Liz Truss, în prezent ministru de Externe, va fi noul premier al Marii Britanii

Actualul ministru de Externe, Liz Truss, va fi noul premier al Marii Britanii, după demisia lui Boris Johnson. Truss făcea parte din tabăra care în 2016 susținea rămânerea UK în Uniunea Europeană, dar ulterior s-a răzgândit.

Ministrul de Externe al Marii Britanii, Liz Truss, va fi noul premier / Foto: Facebook - Liz Truss

 

 


Liz Truss a câştigat în faţa lui Rishi Sunak competiţia internă din cadrul Partidului Conservator britanic după demisia premierului Boris Johnson, a anunţat luni această formaţiune, relatează Reuters.

 


Ministru de externe în guvernul lui Johnson, Liz Truss va fi învestită premier marţi, după ce va fi primită de regina Elisabeta a II-a la castelul Balmoral în Scoţia, unde va veni şi premierul în exerciţiu pentru a-i prezenta suveranei demisia.

Johnson şi-a anunţat demisia în iulie, după ce rezistase mult timp în faţa contestatarilor din propriul partid şi scandalurilor eclipsate o perioadă de războiul început de Rusia împotriva Ucrainei pe 24 februarie, remarcându-se de atunci prin susţinerea fermă faţă de Kiev, mai ales prin ajutorul militar oferit.


În anul 2016, Liz Truss a făcut parte din tabăra care a susținut rămânerea Marii Britanii în UE, dar ulterior s-a răzgândit.

CITEȘTE ȘI:

Boris Johnson, premierul Marii Britanii, demisionează

Palatul Rhédey din centrul Clujului, locul în care a copilărit stră-străbunica Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter