Externe

Pompierii români continuă să lupte cu flăcările din Franța. FOTO/VIDEO

Modulul naţional de stins incendii execută operaţiuni în estul localităţii Belin-Beliet, Franţa, în cadrul sectorului 2 de intervenţie, sub coordonarea ofiţerului de legătură al ţării gazdă, informează, marţi, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Modulul naţional de stins incendii execută operaţiuni în estul localităţii Belin-Beliet, Franţa, în cadrul sectorului 2 de intervenţie, sub coordonarea ofiţerului de legătură al ţării gazdă/ Foto: Facebook - IGSU Modulul naţional de stins incendii execută operaţiuni în estul localităţii Belin-Beliet, Franţa, în cadrul sectorului 2 de intervenţie, sub coordonarea ofiţerului de legătură al ţării gazdă/ Foto: Facebook - IGSU

 

Astfel, intervin 37 de pompieri care încadrează cinci maşini de stingere incendii de pădure, două autospeciale de stins incendii de capacitate mică, o cisternă de 12.000 litri şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă. Un rol foarte important îl are cisterna de 12.000 litri, care asigură autonomie sporită misiunilor de stingere, fiind utilizată pentru alimentarea continuă cu apă a autospecialelor.


 

Totodată, pentru identificarea zonelor cu pericol şi organizarea optimă a misiunilor de răspuns, a fost utilizată şi drona aflată în dotarea echipajelor de intervenţie, care facilitează efectuarea recunoaşterilor din aer.


Misiunile executate în teren de către personalul modulului RO-GFFF-V constau în identificarea şi lichidarea focarelor ascunse, precum şi în protejarea locuinţelor aflate în vecinătate de posibile alte focare existente.

Misiunea de sprijin pe care România o oferă autorităţilor franceze aflate în lupta cu incendiile de vegetaţie s-a realizat prin deplasarea unui modul specializat de intervenţie format din 77 de pompieri salvatori, cu mijloace de specifice. Ajutorul se acordă în baza solicitării de asistenţă internaţională formulată de guvernul Republicii Franceze prin Mecanismul European de Protecţie Civilă.


 

CITEȘTE ȘI:

Incendiile VIOLENTE continuă în Franța. Pompierii români au fost trimiși pentru a ajuta

Incendiu puternic în Thassos, insula grecească preferată de români. VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter