Externe

Salman Rushdie, atacat pe o scenă din New York

Scriitorul Salman Rushdie, supus ani de zile amenințărilor cu moartea după ce a scris „Versetele satanice”, a fost atacat, vineri, pe o scenă din statul New York.

Salmand Rushdie, atacat pe o scenă din New York. FOTO: Depositphotos.com Salmand Rushdie, atacat pe o scenă din New York. FOTO: Depositphotos.com

 

 


Scriitorul Salman Rushdie, care a suferit ani de zile amenințări cu moartea după ce a scris „Versetele satanice”, a fost atacat, vineri, pe o scenă din statul New York, transmite BBC, citat de G4Media. Fostul câștigător al premiului Booker Prize, în vârstă de 75 de ani, urma să vorbească la un eveniment al Chautauqua Institution.

 


Un reporter Associated Press a fost martor la momentul în care un bărbat a luat cu asalt scena de la Chautauqua Institution și a început să-l lovească sau să-l înjunghie pe Rushdie în timp ce acesta era prezentat.

Atacatorul ar fi fost imobilizat.


O înregistrare video postată online arată cum participanții se grăbesc spre scenă imediat după incident.

Un tribunal islamic iranian a emis, în 1989, o sentinţă de condamnare la moarte împotriva scriitorului britanic de origine indiană, după publicarea romanului „Versetele satanice”. Cartea, văzută ca o blasfemie de mulţi musulmani, a stârnit proteste după care liderul suprem al Iranului, ayatolahul Ruhollah Khomeini, l-a condamnat pe autor la moarte.


FOTO: Depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Trei morţi şi şase răniţi într-un atac la o grădiniţă din China. Suspectul este căutat de poliție

Ultimele Stiri
abonare newsletter