Externe

Accident GRAV între un autobuz românesc și o mașină, în Bulgaria. Patru pasageri au murit - FOTO

Un autocar românesc a fost implicat într-un accident grav a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, în apropiere de oraşul Veliko Tărnovo din Bulgaria. Potrivit informaţiilor preliminare, cinci persoane care călătoreau în autocar au decedat.

Accident cu cinci morți între un autobuz românesc și o mașină, în Bulgaria. FOTO: dariknews.bg Accident cu cinci morți între un autobuz românesc și o mașină, în Bulgaria. FOTO: dariknews.bg

 

 


UPDATE: Patru morți și 9 răniți, în urma accidentului

În această dimineață, în jurul orei 01:30, un autocar înmatriculat în România, la bordul caruia se aflau 25 de pasageri, dintre care 7 cetățeni turci, iar restul români, a fost implicat intr-un accident rutier în Bulgaria. Accidentul s-a produs între satul Kutsina şi Polikraishte (Regiunea Veliko Tarnovo).

Conform datelor preliminare, din cei 25 de pasageri de naționalitate română și turcă, 9 sunt internați într-o unitate spitalicească din Bulgaria. În urma tragicului eveniment, 4 români au fost declarați decedați.


La nivelul Departamentului pentru Situații de Urgență s-a decis trimiterea unui elicopter SMURD, de la Punctul de Operare Aeromedicală București care s-a deplasat în Bulgaria cu o echipă medicală din cadrul Spitalului Clinic de Urgență București – Floreasca în vederea evaluării și planificării unei eventuale preluări și transport de pacienți către România. Totodată, în funcție de evoluția situației, alte 3 elicoptere sunt pregătite pentru a fi trimise în Bulgaria, în scopul evacuării pacienților români.

De asemenea, consulul României în Bulgaria se află la unitatea spitalicească unde sunt internați pacienții români. La acest moment, echipa medicală din România evaluează din punct de vedere medical starea pacienților, alături de echipa medicală bulgară.


Știre inițială

Un accident rutier grav s-a petrecut, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în apropiere de oraşul Veliko Tărnovo din Bulgaria, scrie Rador, citând www.dariknews.bg. În accident au fost implicate un autocar românesc şi un autoturism cu număr de înmatriculare olandez. Incidentul s-a produs pe şoseaua care leagă Veliko Tărnovo de Ruse, între satele Kuţina şi Polikraişte. 

Accident cu cinci morți între un autobuz românesc și o mașină, în Bulgaria. FOTO: dariknews.bg

Vineri noapte, în jurul orei 02.00, un autobuz cu numere de înmatriculare românești, care se deplasa spre „Podul Dunării”, condus de un șofer turc, a lovit o mașină oprită pe marginea drumului, apoi un copac. În mașină se aflau trei persoane din satul Drăganovo, care au văzut autobuzul venind și au reușit să coboare la timp din mașină. Toți trei sunt nevătămați.


Potrivit informaţiilor preliminare, cinci persoane care călătoreau în autocar au decedat. Tronsonul de drum dintre cele două localităţi este temporar închis. La faţa locului au intervenit echipe de poliţie, pompieri şi ambulanţe.

Accident cu cinci morți între un autobuz românesc și o mașină, în Bulgaria. FOTO: dariknews.bg

Testele șoferului pentru alcool și droguri au fost negative. Cauzele accidentului nu au fost încă stabilite. Ancheta va fi preluată de anchetatori de la Agenția Națională de Investigații.

CITEȘTE ȘI:

Accident GRAV între Turda și Câmpia Turzii! 2 adulți și 4 copii, transportați de urgență la spital. FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter