Externe

Turist amendat cu 2.000 de dolari pentru două sandvișuri și un croissant: „Aceasta va fi cea mai scumpă masă”

Un pasager care a sosit în Australia din Indonezia a fost amendat cu aproape 2.000 de dolari americani după ce a fost prins cu două sandviciuri McMuffin şi un croissant cu jambon în rucsac de către poliţiştii de frontieră.

Bărbatul s-a ales cu o amendă usturătoare/ Foto: pixabay.com Bărbatul s-a ales cu o amendă usturătoare/ Foto: pixabay.com

 

Câinele Zinta a adulmecat rapid sandviciurile transportate ilegal pe aeroportul Darwin din Australia, ceea ce i-a adus bărbatului o amendă usturătoare, au declarat luni autorităţile.


 

„Aceasta va fi cea mai scumpă masă la McDonald's pe care acest pasager a avut-o vreodată”, a declarat ministrul australian al Agriculturii, Murray Watt.


Australia dispune de o legislaţie foarte strictă în materie de biosecuritate, destinată să protejeze importanta industrie agricolă a ţării de potenţiali dăunători sau boli.

Autorităţile australiene sunt în prezent în alertă maximă în urma unui focar de febră aftoasă în Indonezia, iar toate importurile de carne din această ţară sunt monitorizate.


Boala nu prezintă niciun risc pentru oameni, însă este o afecţiune virală gravă şi foarte contagioasă pentru animale. În valoare de 2.664 de dolari australieni, amenda este echivalentă cu costul a 567 de sandviciuri McMuffin în Sydney sau cu mai multe zboruri dus-întors către Bali.

 

CITEȘTE ȘI:

Amenzi piperate pentru cinci localuri din Cluj-Napoca. Au servit zeci de clienți în interior. Câți clujeni au fost prinși pe stradă după ora 20?

Ultimele Stiri
abonare newsletter