Externe

Atenționare de călătorie pentru românii care merg în Grecia! Pericol mare de incendii de vegetație

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenționare de călătorie pentru românii care merg să viziteze Grecia. Există un pericol mare de incendii de vegetație, în special pe Insula Creta.

Pericol mare de incendii de vegetație în Grecia / Foto: arhivă monitorulcj.ro

 


Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau intenţionează să călătorească în Republica Elenă că, pentru următoarea perioadă din luna iulie, autorităţile locale au reiterat avertizarea referitoare la pericolul producerii unor incendii de vegetaţie.


 

Apariţia focarelor de incendiu este favorizată de menţinerea condiţiilor climatice deosebite, caracterizate de temperaturi în continuă creştere şi vânt puternic (7/8 grade pe scala Beaufort - ruperea ramurilor/arborilor, valuri mari de 4 până la 7 metri înălţime), precizează MAE.


Zonele cele mai afectate vor fi:

  •  Attica, Kythera, Viotia, Corint, Argolida;
  •  Insula Creta, Insula Evia, insulele din estul mării Egee şi Peninsula Peloponez.

Serviciul Naţional de Pompieri recomandă tuturor persoanelor să nu dea foc gunoiului sau vegetaţiei uscate, să nu utilizeze grătare în aer liber, să nu desfăşoare activităţi în aer liber care pot genera scântei sau foc deschis, să nu arunce ţigări aprinse în aer liber, să nu lase resturi menajere în pădure.


În cazul în care este observată producerea unui incendiu, este necesară apelarea de urgenţă a Serviciului de Pompieri la numărul naţional gratuit 199 (funcţional 24/7) şi transmiterea următoarelor informaţii: locaţia şi punctul exact în care se află persoana care face sesizarea; locaţia, punctul exact şi direcţia de propagare a incendiului; tipul de vegetaţie care arde.

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV. Pompier din Cluj, erou în Grecia: „Vedeai flăcări de 20 metri, un sat ce fuge disperat să-l ajuți” VIDEO/FOTO

15 pompieri clujeni, trimiși în misiune să stingă incendiile infernale izbucnite în Grecia

Ultimele Stiri
abonare newsletter