EXTERNE

Oraşul francez Nisa reimpune purtarea obligatorie a măştii în transportul public: „Este clar că suntem în al şaptelea val”

Renumitul oraş turistic Nisa, considerat capitala Coastei de Azur, a decis să reimpună de luni purtarea măştii sanitare în transportul public, în contextul celui de-al şaptelea val de COVID-19 care afectează Franța.

Renumitul oraş turistic Nisa, considerat capitala Coastei de Azur, a decis să reimpună de luni purtarea măştii sanitare în transportul public/ Foto: depositphotos.com

 

„Am decis (...) ca toată lumea, începând de luni, să poarte masca în mod obligatoriu, pe cei 2.500 de kilometri ai reţelei de autobuze şi tramvai”, a anunţat miercuri, la RTL, primarul oraşului Nisa, Christian Estrosi.


 

Guvernul recomandă deocamdată purtarea măştii în mijloacele de transport în comun, fără a impune această măsură, dar potrivit primarului Estrosi „măsura va fi obligatorie deoarece au fost înregistrate peste 200.000 de cazuri în mai puţin de 24 de ore şi este clar că suntem în al şaptelea val care va creşte şi care ne conduce către o începere a şcolii în condiţii de risc ridicat”.


 

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News


Numărul contaminărilor cu COVID-19 a crescut la peste 206.000 în ultimele 24 de ore, potrivit datelor furnizate marţi seara de Serviciul de sănătate publică din Franţa.

Marţi, noul ministru al Sănătăţii, François Braun, a încurajat efectuarea unui al doilea rapel (a patra doză) pentru persoanele cu o stare a sănătăţii foarte fragilă şi a recomandat purtarea măştii „în locurile aglomerate”.


Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Franța le cere cetățenilor să poarte din nou măștile sanitare în spațiile aglomerate

Locuitorii din Shanghai, din nou în lockdown. Aproape 15 milioane de persoane în carantină

Ultimele Stiri
abonare newsletter