Educație

Ministrul Educației vrea să se acorde calificative „admis/respins” în gimnaziu la muzică, desen, educație fizică

Ministrul Educației propune acordarea de calificative „admis/respins” în clasele gimnaziale, pentru materiile: muzică, desen, educație fizică.

Calificative „admis/respins” în gimnaziu la muzică, desen, educație fizică/ Foto: depositphotos.com

 

 


Ministrul Sorin Câmpeanu a spus că acest lucru reprezintă o rezolvare la diminuarea „goanei după note”, în timpul unei conferințe de presă susținute la sediul Ministerului Educației, scrie edupedu.ro.

 


„Una dintre soluțiile pe care vă invit să le luați în calcul ar fi aceea a diminuării goanei pentru note prezentă mult prea mult, din păcate, în școala românească, părinții care vor mult prea mult note mari pentru copiii lor. Pot să înțeleg că își doresc premii pentru ei, dar acest lucru s-ar putea rezolva, spre exemplu, dacă în gimnaziu nu am mai acordă note la discipline precum muzica, desen, educație fizică, ci am da calificative.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

Dând calificative cu «admis/respins», o mare parte din această competiție, care nu este din spectrul competițiilor benefice, ar putea fi eliminată. Este o provocare pe care o lansez public,” a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu.


„Nu trebuie să demotivăm elevii prin exagerarea importanței acordate acestor festivități de premiere”, a mai declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, după ce o învățătoare a solicitat printr-o petiție publică renunțarea la festivitățile publice de premiere din școli.

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Angajații din creșele din Cluj-Napoca își vor păstra locurile de muncă și salariile neschimbate. Emil Boc: „Funcționarea creșelor este un punct comun al nostru”

Evaluare naţională 2022. Elevii susțin joi proba scrisă la Matematică

Ultimele Stiri
abonare newsletter