Educație

Liceul Tehnologic ”Aurel Vlaicu” Cluj-Napoca (P)

Liceul Tehnologic ”Aurel Vlaicu” Cluj-Napoca, unitate de învățământ cu experiență în derularea proiectelor europene, implementează începând cu anul 2020 proiectul Erasmus+ ”Discover and care about your natural suroundings”, care unește școli din cinci țări europene: Spania, Grecia, Polonia, Bulgaria și România.

Se remarcă varietatea disciplinelor implicate în proiect: geografie, istorie, limbi străine, tehnologia informației, științe sociale și sportul. Acestea sunt abordate transdisciplinar, promovându-se învățarea prin interacționarea directă cu mediul natural. 

Elevii Liceului Tehnologic ”Aurel Vlaicu” au participat la o primă activitate de învățare, desfășurată în perioada 22.11.2021 – 26.11.2021 la Wroclav, Polonia.


A fost o experiență în egală măsură atractivă și instructivă. Elevii noștri au susținut prezentările despre țara noastră și orașul Cluj-Napoca, precum și o prezentare foarte bine documentată despre Cheile Turzii.

A doua întâlnire de proiect a avut loc în Grecia, în perioada 28.03.2022 – 2.04.2022, pentru care elevii au pregătit materiale privind modul în care legislația internațională se regăsește în politicile de mediu din țara noastră. Au fost prezentate orașele verzi din România. Am fost bucuroși să prezentăm orașul nostru, Cluj-Napoca, ca primul oraș din România care a aderat la inițiativa europeană care vizează dimensiunea verde a orașelor. 


Deasemenea elevii s-au familiarizat cu spațiul E Twinning, unde au realizat un glosar de termeni multilingvistic.

Următoarea activitate de învățare la care vor participa elevii școlii noastre va avea loc în Spania, activitate pentru care elevii se pregătesc realizând materiale.

abonare newsletter