Educație

Trei elevi clujeni, depistați cu COVID-19 în urma testelor de SALIVĂ

Luni, până la ora 19:00, în urma utilizării testelor rapide efectuate din proba de salivă, au fost raportate 86 de cazuri detectate pozitiv, dintre care 4 în județul Cluj.

Trei elevi clujeni, depistați cu COVID-19 în urma testelor de SALIVĂ Trei elevi clujeni, depistați cu COVID-19 în urma testelor de SALIVĂ

 

4 elevi clujeni au fost depistați pozitiv la infecția cu SARS-CoV-2 după ce au făcut teste de salivă. În cazul a 3 dintre aceștia, boala a fost confirmată printr-un test PCR, potrivit Inspectoratului Școlar Cluj.


Luni,  6 decembrie 2021, a fost prima zi în care testarea elevilor a început efectiv în județul Cluj. Majoritatea unităților au optat pentru testare la domiciliu, vorbim de 383 de unități de învățământ, din totalul celor 443 de unități existente în rețeaua școlară a județului Cluj.

Patru elevi au fost depistați pozitiv; aceștia provin de la două școli din municipiul Cluj-Napoca (doi de la Liceul de Arte Plastice „Romulus Ladea” și o elevă de la Liceul Teologic Adventist „Maranatha” Cluj-Napoca), iar unul este de la Școala Gimnazială Palatca, comuna Palatca. 


Prin retestarea  acestora cu teste PCR, trei dintre elevii identificați au fost reconfirmați pozitiv, iar unul a ieșit negativ.

În ceea ce privește modalitate de administare a testelor non-invazive pentru testarea elevilor conform Instrucțiunii, emisă de către Ministerul Sănătății, privind aprobarea procedurii de administrare a testelor rapide antigen non-invazive, efectuate din proba de saliva, statistica datelor centralizate de către Inspectoratul Școlar Județean Cluj, de la nivelul tuturor unităților de învățământ din județul Cluj, se prezintă astfel: 


-43 de unități de învățământ preuniversitar au adoptat, prin decizia consiliului de administrație, modalitatea mixtă de adminstrare a testelor (la școală/la domiciliu)
-17 unități de învățământ preuniversitar au optat pentru administrarea testelor la nivel de unitate școlară
-383 de unități de învățământ preuniversitar au adoptat, prin decizia consiliului de administrație, efectuarea testelor la domiciliul elevilor, în prezența părinților.

 

CITEȘTE ȘI:

86 de elevi, depistați cu COVID-19 după ce autoritățile au introdus testele de salivă în școli

Începe testarea pe bază de salivă a elevilor din Cluj! În 17 școli, elevii vor fi testați de Covid-19

Ultimele Stiri
abonare newsletter