Educație

6 din 10 părinți nu știu dacă profesorii care predau copiilor lor sunt vaccinați. Mulți dintre ei nici nu vor să știe

6 din 10 părinți nu știu dacă profesorii care predau în clasele copiilor lor sunt vaccinați și mulți dintre ei nici nu vor să știe, potrivit unui sondaj IRES. 65% dintre părinți nu sunt îngrijorați că profesorii nu sunt vaccinați.

 

Un sondaj IRES arată percepțiile, atitudinile și comportamentele părinților care au copii cu vârste între 12 și 18 ani cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 atât pentru ei, cât și în cazul profesorilor care predau în clasele copiilor lor. 


 

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1.032 de părinți români, selectați aleatoriu, în perioada 16-29 septembrie 2021. 


Potrivit studiului, 6 din 10 părinți, adică 62%, au spus că nu știu dacă profesorii care predau copiilor lor sunt vaccinați împotriva Covid-19, iar 58% dintre părinți nici nu vor să știe. 

În același timp, două treimi dintre părinții care știu că nu toți profesorii sunt vaccinați împotriva Covid-19 sunt doar puțin îngrijorați sau chiar deloc. Mai exact, 65% dintre acești părinți nu sunt deranjați de faptul că profesorii nevaccinați le predau copiilor. 


Lipsa încrederii în vaccin și frica, principalele motive pentru părinții nevaccinați

Sondajul IRES mai scoate la iveală și motivele pentru care părinții intervievați, care au copii cu vârste între 12 și 18 ani, sunt nevaccinați împotriva Covid-19. Din totalul părinților, 46% spun că s-au vaccinat împotriva Covid-19 (dar 44% cu ambele doze) și 32% au declarat că nu sunt vaccinați.

Dintre părinții nevaccinați intervievați, 54% spun că motivele pentru care nu s-au imunizat sunt următoarele: „lipsa încrederii în vaccin” sau „frica de efecte adverse”. Alți 12% spun că le e „frică de moarte”. Încă 12% dintre părinții nevaccinați spun că virusul nu există sau că pandemia de Covid-19 este doar o conspirație. Procentajul de 6% rămas reprezintă părinții care au contraindicații medicale. 


Întrebați dacă cineva sau ceva i-ar putea convinge să se vaccineze, 77% dintre părinții neimunizați au răspuns că nu ar putea fi determinați de nimeni și de nimic. 

În legătură cu gradul de testare în rândul elevilor, sondajul IRES a arătat că o treime dintre elevii de peste 12 ani au fost testați, până în prezent, cel puțin o dată pentru Covid-19, iar 9% s-au infectat cu această formă a Covid-19. Proporția este mai ridicată în rândul elevilor care au părinți cu studii superioare, care locuiesc în la oraș, care deja au fost infectați cu Covid-19 sau care s-au vaccinat deja.


CITEȘTE ȘI:

Elevii de la 5 școli din județ fac toate orele ONLINE. Peste 550 de elevi clujeni, INFECTAȚI cu COVID

 

Părinții clujeni refuză vaccinarea copiilor: „Sub 10% și-au manifestat dorința de a-și vaccina copilul”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter