Educație

Cîțu vrea siguranță în școli: „Profesorii care nu se vaccinează se vor testa pe banii lor”

Florin Cîțu a declarat că profesorii care nu sunt de acord cu vaccinarea se vor testa din propriul buzunar.

Premierul României a declarat joi seara că în școli regulile vor fi stricte în ceea ce privește testarea și vaccinarea cadrelor didactice. Cîțu vrea un mediu cât mai sigur în unitățile de învățământ și a anunțat că toți profesorii care nu se vaccinează se vor testa din banii lor.

„Mă interesează ca personalul care lucrează în aceste școli să fie vaccinat sau cel puțin testat în perioada următoare. Una este testarea pentru elevi și alta e pentru personalul didactic. Acolo vom impune reguli mai ferme, venim cu un proiect de lege care merge în Parlament și va impune testarea obligatorie pe costul celui care nu vrea să se vaccineze.


Dacă nu e nimeni infectat se vor face teste și apoi se va vedea care e situația în școala respectivă. Într-o localitate în care ai incidența așa mare probabilitatea e mare să fie cineva infectat, dar noi oferim și această posibilitate, dacă totuși există această variantă în care să nu fie în școală persoane infectate, să meargă școala mai departe. Vom lua pe fiecare clasă în parte și apoi se va evalua pe școală.”, a declarat Florin Cîțu.

Declarațiile lui Florin Cîțu au venit în contextul în care școlile din România vor rămâne deschise indiferent de rata de infectare dintr-o localite.

Ultimele Stiri
abonare newsletter