Educație

Grădina Botanică din Jibou trece în subordinea UBB

Grădina Botanică din Jibou a trecut din subordinea Ministerului Educației în cea a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. În acest fel, „UBB își întărește prezența în județul Sălaj”, este de părere rectorul Daniel David.

 

 


Trecerea în subordinea UBB a fost realizată în 24 iunie, printr-o hotărâre de Guvern.

 


„Colaborările dintre UBB și Centrul de Cercetări Biologice din Jibou sunt vechi și constante, așa cum este normal într-o lume tot mai globalizată, între unități academice, cu teme similare, aflate la nici 60 de km unele de altele. Așa că acesta este un demers natural, dorit de ambele entități academice.  

În acest fel, UBB își întărește prezența în județul Sălaj – după extensia universitară din Zalău are acum un Centru de cercetare în orașul Jibou -, dorind astfel să contribuie la o dezvoltare comunitară bazată pe cunoaștere și inovație în Jibou (și în Sălaj).  


UBB poate acum organiza rațional și eficient cea mai extinsă rețea de grădini botanice din țară (și poate chiar din țările din jur) – Cluj (Cluj-Napoca) – Bistrița Năsăud (Arcalia) – Sălaj (Jibou) -, cu rol educațional, în cercetare-dezvoltare-inovare și în relația cu societatea, inclusiv pentru stimularea turismului”, a declarat rectorul UBB, Daniel David.

Activitatea Centrului de Cercetări Biologice din Jibou este reprezentată de administrarea Grădinii Botanice.


„Instituția sălăjeană are o lungă colaborare academică cu UBB, cea mai prestigioasă universitate din România, iar trecerea centrului în subordinea Universității vine ca un lucru firesc în linia dezvoltării relațiilor academice, cu beneficii de ambele părți”, a declarat direcorul Centrului, Cosmin Sicora.

CITEȘTE ȘI:


Hotelul Opera Plaza va deveni sediul Facultăţii de Drept UBB. Cumpărarea hotelului, aprobată de Guvern

abonare newsletter