Educație

Surse: Studenții se vor întoarce FIZIC la facultate din toamnă! Decizie luată în ședința Consiliul Rectorilor Cluj

Studenții se vor întoarce fizic la facultate din toamnă! Se pare că decizia a fost luată sâmbătă de rectorii universităților împreună cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

 

 


 

Toate facultățile din Cluj vor începe cursurile față în față, dar vor exista anumite reguli de protecție împotriva COVID-19, potrivit unor surse edupedu.ro.


 

Acest lucru se pare că a fost decis de rectorii care s-au reunit în ședința Consiliului Național al Rectorilor de la Cluj, la ședință participând și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.


Șansele ca studenții să se întoarcă la cursurile fizice din toamnă sunt destul de mari, iar dacă România nu va mai intra în stare de alertă, studenții se vor întoarce fizic la facultate.

Rectorul Universității Babeș-Bolyai, Daniel David, a menționat în urmă cu o lună că dorința UBB-ului este ca toți studenții să se întoarcă fizic la școală, iar dacă anul universitar trecut s-a plecat la drum cu ideea de scenario hibrid, anul acesta rectorul a spus că se va pleca direct de la ideea unui scenario verde, care va fi adaptat în timp.


Potrivit surselor edupedu.ro, ministrul Educației a susținut că la Cluj nu există bază legală pentru desfășurarea cursurilor on-line după terminarea stării de alertă

Legea educației în vigoare nu prevede posibilitatea desfășurării cursurilor în format online, deci licența, masteratul, doctoratul nu se pot desfășura hibrid decât în situația în care este vorba despre stare de alertă sau de urgență.


Organizarea cursurilor față în fațăa anului universitar 2021-2022 s-a decis astăzi la Reuniunea Consiliului Național al Rectorilor (CNR) organizată de Universitatea Babeș-Bolyai la Cluj-Napoca și la care participă și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

CITEȘTE ȘI:

OFICIAL. Doar studenții VACCINAȚI mai au voie în căminele UBB pe timpul verii

Ultimele Stiri
abonare newsletter