Educație

Rectorul UBB, în Top 100 manageri din România: „Un bun manager trebuie să aibă și o echipă bună”

Rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), Daniel David, a fost inclus recent în clasamentul Top 100 manageri din România realizat de revista Capital.

 

 


Se pare că deciziile pe care le-a luat rectorul universității cu privire la derularea activităților didactice ale studențiilor, l-au urcat pe acest podium. Deciziile pe care le-a luat rectorul Daniel David au dus la o desfășurare bună a cursurilor, iar în majoritatea cazurilor, viața studenților nu a fost afectată de aceste decizii luate la nivelul instituției.

Anul acesta, rectorul universității a oferit ocazia fiecărei facultăți să își aleagă modul de predare (online, fizic sau hibrid), în funcție de numărul de studenți și de specializarea pe care o au aceștia. Facultățile vocaționale au ales să meargă pe sistemul hibrid, iar cele teoretice au ales varianta online.


Dezvoltările inovative ale UBB-ului l-au urcat pe rector pe acest podium

În plus, dezvoltările inovative ale universității în această perioadă  cum ar fi: noua psihopedagogie universitară cu introducerea realității virtuale/augmentate – UBB-EON-XR Center; organizarea UBB în Școli academice; noul Centru de Industrii Creative, etc., au condus spre acest titlu. De asemenea, și poziționarea pe prima poziție în țară conform rankingurilor internaționale (sintetizate în Metarankingul Universitar-2020) au consolidat opțiunea de includere a rectorului UBB în Top 100 manageri de succes din România.

 „UBB este un reper academic în țară și pe alocuri și în străinătate, bucurându-se de multe premii și onoruri academice. Sincer spus, nu am fost conștient că este analizată în țară și în zona managementului profesionist, deși, reprezentând o comunitate de aproape 55 000 de oameni și fiind unul din angajatorii principali în Cluj-Napoca/Transilvania, este absolut normal să se întâmple asta. Așadar, este excelent că UBB a atras și atenția mediului socio-economic, nu doar ca un partener academic posibil, dar și ca potențial model de management. Direct spus, eu încerc un management inovativ – ca sinteză între un model academic tradițional de «Rector Magnificus» și cel modern de «President-CEO» -, dar mereu academic, așa cum stă bine universității noastre, și mă bucur că reușim. În final aș mai adăuga doar că un bun manager trebuie să aibă și o echipă bună – în opinia mea, managerul trebuie să dea viziunea și strategia, tactica/tehnica făcându-se împreună cu echipa -, iar la UBB reușita managerială este una de echipă, alături de prorectorii și decanii selectați de rector, cu implicarea consiliilor/comisiilor și structurilor administrative din UBB și cu suportul constant al Senatului UBB”, afirmă prof. univ. dr. Daniel David. 


Prof. univ. dr. Daniel David a fost ales în luna martie 2020 în funcția de rector al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca cu Programul de management ProUBB+ / UBB – Universitate de clasă mondială (world-class) prin încredere și deschidere, care a obținut peste 70% dintre voturile exprimate de membrii comunității noastre academic.

CITEȘTE ȘI:


Ce a transmis Rectorul UBB tuturor studenților cu ocazia începerii noul an universitar

abonare newsletter