Educație

Ministrul Educației cere sprijinul universităților și a școlilor pentru campania de informare cu privire la procesul de vaccinare

Ministrul Educației a solicitat școlilor și universităților din țară sprijinirea în campania de informare cu privire la procesul de vaccinare anti-COVID-19.

 

 


Ministerul Educaţiei consideră prioritară sprijinirea informării privind vaccinarea şi a solicitat tuturor şcolilor, inspectoratelor şcolare şi universităţilor publicarea pe pagina web proprie a linkului către Platforma naţională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19, a informat miercuri un comunicat de presă al instituţiei.

 „Ministerul Educaţiei mulţumeşte învăţământului superior medical românesc pentru disponibilitatea de implicare în promovarea informaţiilor corecte în legătura cu vaccinarea anti COVID-19, precum şi tuturor universităţilor care şi-au oferit sprijinul pentru organizarea centrelor de vaccinare. Prin prisma importanţei reprezentată de corecta informare privind vaccinarea, în scopul creşterii siguranţei sanitare în şcoli, universităţile de medicină şi farmacie şi universităţile care au în structură facultăţi de medicină şi farmacie îşi declară disponibilitatea de organizare şi participare în webinarii şi sesiuni de informare destinate personalului din sistemul naţional de educaţie", precizează comunicatul MEC.

eborder="0" src="https://www.youtube.com/embed/yfLxlQkspUI">


 

Ministerul Educaţiei apreciază disponibilitatea şi responsabilitatea învăţământului superior medical, prin punerea la dispoziţie a resurselor de informare în sprijinul comunităţii întregului sistem de învăţământ cu privire la clarificarea întrebărilor legate de beneficiile vaccinării anti-COVID-19 şi campania de vaccinare.


„Prin manifestarea disponibilităţii şi deschiderii facultăţilor de medicină şi farmacie din ţară şi a Colegiului Medicilor din România de a organiza webinarii şi sesiuni de întrebări şi răspunsuri privind temele campaniei de vaccinare, personalul din învăţământ va beneficia de un plus important în procesul de informare profesionistă şi credibilă. Ministerul Educaţiei consideră prioritară sprijinirea informării privind vaccinarea şi a solicitat tuturor şcolilor, inspectoratelor şcolare şi universităţilor publicarea pe pagina web proprie a linkului către Platforma naţională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 - https://vaccinare-covid.gov.ro/. De asemenea, mulţumim pentru disponibilitatea manifestată de către universităţile româneşti cu privire la identificarea unor locaţii adecvate pentru organizarea de centre de vaccinare", se mai menţionează în comunicatul citat.

CITEȘTE ȘI:


„Haos” în sistemul de învățământ! Școală online, ore sâmbăta, directori scoși din funcție? Autoritățile nu oferă răspunsuri concrete.

Ultimele Stiri
abonare newsletter