Educație

UNICEF trage un semnal de alarmă! 320 de milioane de copii nu au acces la școala online

De când a început pandemia, majoritatea țărilor au recurs la școala online pentru a stopa răspândirea virusului. Cu toate acestea, peste 300 de milioane de copii din întreaga lume nu au avut acces la cursurile în mediul online.

 

 


Numărul copiilor care nu au acces la şcoală înregistrează o nouă creştere la nivel mondial, a informat marţi UNICEF, avertizând că închiderea şcolilor este răspunsul greşit la pandemia de coronavirus, transmite dpa.

 


320 de milioane de copii fără access la școala online

La nivel mondial, aproape unul din cinci copii de vârstă şcolară, adică 320 milioane, nu a putut merge la şcoală la începutul acestei luni. Aceasta înseamnă o creştere cu aproape 90 de milioane începând din noiembrie, arată UNICEF, citând date strânse de UNESCO.

UNICEF a avertizat că închiderea şcolilor poate dăuna învăţării, bunăstării psihice şi fizice şi siguranţei copiilor, care îşi pierd sistemele de sprijin şi hrana pe care o primeau la şcoală.

Agenţia ONU atrage atenţia că prea multe şcoli se închid fără a fi necesar, în contextul în care există puţine dovezi că acestea contribuie la ratele ridicate de transmitere a coronavirusului.

UNICEF cere redeschiderea școlilor

UNICEF îndeamnă guvernele să evite închiderea şcolilor la nivel naţional şi, în schimb, să dea prioritate redeschiderii acestora, făcându-le cât mai sigure posibil.

„În pofida a tot ceea ce am aflat despre COVID-19, rolul şcolilor în transmiterea comunitară şi măsurile pe care le putem lua pentru a-i ţine pe copii în siguranţă la şcoală, ne îndreptăm în direcţia greşită - şi o facem foarte rapid”, a avertizat directorul departamentului pentru educaţie din cadrul UNICEF, Robert Jenkins, într-un comunicat de presă.

„Asistăm la o tendinţă alarmantă prin care guvernele închid încă o dată şcolile ca prim recurs în loc de a o face în ultimă instanţă”, a adăugat el.

Planurile de redeschidere a şcolilor trebuie să includă acces extins la învăţământ la distanţă, mai ales pentru grupurile marginalizate, mai subliniază UNICEF.


CITEȘTE ȘI:

Ultimele Stiri
abonare newsletter