Educație

O școală a trecut în doar două zile de la „roșu”, la „verde”. Elevii pot intra în clase

O școală din județul Cluj a trecut de la scenariul roșu la cel verde în doar două zile. Elevii nu mai trebuie să facă lecțiile online.

O școală a trecut în doar două zile de la scenariul roșu la cel verde O școală a trecut în doar două zile de la scenariul roșu la cel verde

 

 


În Comuna Cornești rata de incidență a fost de 3.05 cazuri la o mie de locuitori pe 7 septembrie, iar după doar două zile a scăzut considerabil, rata actuală fiind sub 1.

 


„Cornești a avut  în data de 7 septembrieo incidență de peste 3 cazuri la mia de locuitori. Ulterior, situația s-a schimbat și din data de 9 septembrie avem doar 0,76”, declară prefectul Clujului, Mircea Abrudean

Inițial, scenariul roșu trebuia aplicat, având în vedere că localitatea a depășit rata de 3, dar în prezent aceasta se încadrează în scenariul verde. Astfel, elevii vor putea să își desfășoare orele în sistem clasic, față în față.


Motivul pentru care elevii din Cornești vor putea începe noul an școlar în bănci este faptul că mai multe persoane aflate erau în carantină sau izolare la domiciliu, au depășit perioada de 14 zile impusă de lege. Așadar, rata de incidență a cazurilor de COVID-19 a scăzut.

Aghireșu va ieși din scenariul roșu după deschiderea noului an școlar

S-ar putea ca nici Aghireșu să nu rămână mult timp în scenariul roșu, iar elevii să se întoarcă fizic la cursuri. În data de 9 septembrie, a mai rămas un singur caz cu rata de incidență peste 3 cazuri la o mie de locuitori, anume comuna Aghireș, unde există și un focar, dar în momentul de față este stabil.  


La Aghireș, în data de 16 septembrie încetează perioada de izolare și carantină, deci practic, două zile ar merge pe scenariul roșu, după care ar putea reveni pe scenariul verde, față în față. Desigur, asta va fi decizia Direcției de Sănătate Publică și a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență”, afirmă Marinela Marc, Inspectorul General Școlar pentru Monitorul de Cluj.

CITEȘTE ȘI:


Scenariul ROȘU de la Aghireș s-ar putea să nu dureze mult. Ce spune ISJ Cluj?

 

7 localități din Cluj în care ȘCOLILE vor fi afectate de epidemia de COVID-19

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter