Educație

Record de candidați la admiterea de toamna la UBB. Care este cea mai căutată facultate?

Universitatea Babeș-Bolyai a avut un număr mare de candidați în a doua sesiune de admitere. Peste 2.600 de absolvenți și-au depus online dosarul de admitere.

ubb-a-avut-un-numar-mare-de-candidati-in-a-doua-sesiune-de-admitere-care-este-cea-mai-cautata-facultate ubb-a-avut-un-numar-mare-de-candidati-in-a-doua-sesiune-de-admitere-care-este-cea-mai-cautata-facultate

 

 


Peste 2.600 de absolvenți de liceu și facultate au finalizat depunerea online a dosarului de admitere la Universitatea Babeș-Bolyai după primele două zile de la începerea celei de-a doua sesiuni de admitere, potrivit unui comunicat de presă.

 


Care este cea mai căutată facultate?

La nivelul programelor de licență, cea mai căutată facultate este, după primele două zile de înscriere, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, urmată de Facultatea de Matematică şi Informatică, respectiv de Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor.

În ceea ce privește programele de master, cei mai mulți candidați s-au orientat, în primele două zile de înscriere, către Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, urmată de Facultatea de Drept și de Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației.


Sesiunea de toamnă a admiterii la UBB vine cu specializări noi atât la nivelul studiilor de licență, cât și la nivelul masteratelor, unele dintre cele mai așteptate programe noi fiind cele de masterat didactic, care se adresează absolvenților de licență ce doresc să se orienteze spre o carieră didactică, dar și cadrelor didactice din învățământul preuniversitar.

Câte locuri sunt la buget în această sesiune?

Candidații la statutul de student al UBB pot opta, în sesiunea septembrie a Admiterii, pentru cele aproximativ 500 de locuri bugetate la nivel licenţă şi aproximativ 650 de locuri bugetate la nivel master.


Pe lângă locurile bugetate, candidaţii vor avea la dispoziţie, în această sesiune de admitere,  aproximativ 5.200 de locuri cu taxă la nivel licenţă-zi, respectiv 100 de locuri cu taxă la forma de învăţământ cu frecvență redusă, precum  și aproximativ 4.900 de locuri cu taxă la nivel master (zi și învăţământ cu frecvență redusă).

CITEȘTE ȘI:


Peste 22.000 de candidați la Admiterea UBB. Care sunt cele mai cele mai căutate specializări

 

O cercetătoare de la UBB a obținut finanțare de peste 1 milion de euro de la Consiliul European al Cercetării

abonare newsletter