Educație

Județul Cluj, fruntaș la Evaluarea Națională, cu cele mai multe medii de 10, după București

Săptămâna trecută au avut loc examenele din cadrul Evaluării Naționale, iar luni au fost afișate rezultatele. Județul Cluj se mândrește cu cele mai multe medii de 10 din întreaga țară.

Rezultate Evaluare Națională Rezultate Evaluare Națională

Ca măsură luată în premieră în acest an, elevii nu au mai fost nevoiți să meargă la școală pentru a-și vedea rezultatele obținute la examene. Ei au primit un cod unic pentru a le putea afla.

La nivel național, din 172.531 de candidați înscriși, s-au prezentat 160.468, prezența fiind de 93,0%. 135.101 candidaţi (76,1%) au obţinut medii mai mari sau egale cu 5, 38.310 candidaţi (23,9%) au obţinut medii mai mici ca 5, iar 839 candidaţi au obţinut media 10.


În județul Cluj au fost 66 de medii de 10, cele mai multe după Capitală, unde au fost 224. Județul Cluj este succedat de Iași, cu 46 și Argeș cu 42.

„Important este să înveți în toți cei patru ani, fiindcă nu poți să înveți tot înainte de examen. Sunt fericită că am media 10 și că pot să intru la ce liceu vreau. Îmi doresc să fiu elevă la Liceul Avram Iancu, la profilul biologie-chimie”, a spus Daria Sotan, una dintre absolventele Școlii Gimnaziale „Ion Creangă”, care a luat la ambele examene nota 10.


„Eu când am văzut notele nu mi-a venit să cred, pur și simplu, că eu sunt o fată de 10 și atunci am realizat că tot efortul pe care l-am depus în cei patru ani de zile nu au fost degeaba. La liceu vreau să merg la matematică-informatică la liceul Avram Iancu, cu toate că sunt pasionată de literatură și de artă, dar știu că la matematică-informatică voi putea găsi un echilibru”, a mărturisit Irina Mancaș, tot absolventă a Școlii Gimnaziale „Ion Creangă”.

De asemenea, județul Cluj este fruntaș și în ceea ce privește mediile peste 5, cu un procent de 88,7%, mai mare chiar și decât municipiul București, care a avut un procent de 87,6%.


În județul Cluj la prima probă au fost prezenți 4.923 de candidați, iar 325 de elevi nu s-au prezentat la examen, iar la cea de-a doua probă, proba scrisă la matematică au fost prezenți 4.911 candidați, iar 337 de elevi nu s-au prezentat la examen.

Clasamentul școlilor din Cluj-Napoca cu cele mai multe medii de 10

Școala Gimnazială „Ioan Bob” și Colegiul Național „Emil Racoviță – 9 medii de 10


Liceul Teoretic „Avram Iancu” – 8 medii de 10

Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” –7 medii de 10


Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu” – 5 medii de 10

Școala Gimnazială „Ion Creangă” – 4 medii de 10

CITEȘTE ȘI:

Absolvenții de gimnaziu au scăpat de cea mai grea probă a Evaluării Naționale

 

CITEȘTE ȘI:

Cum s-a desfășurat prima probă a Evaluării Naționale pentru elevii clujeni

 

 

abonare newsletter