Educație

Probele de competențe de la BAC ar putea fi date online. Anunțul ministrului Educației

Probele de competențe de la Bacalaureatul de anul acesta s-ar putea desfășura online, a declarat ministrul Educației, Monica Anisie.

Probele de competențe de la Bacalaureatul de anul acesta s-ar putea desfășura online, a declarat ministrul Educației. Cu mai puțin de două luni înaintea examenului pe care îl vor susține absolvenții claselor a XII-a și la două luni de la închiderea tuturor școlilor, Anisie declară că Ministerul are “în lucru câteva propuneri referitoare la aceste probe de competențe”. “Decizia o vom prezenta săptămâna viitoare”, a promis Monica Anisie, la Realitatea Plus. Calendarul Bacalaureatului de anul acesta a fost modificat astfel încât examenele scrise să fie susținute de elevi înaintea celor de competențe. Astfel, BAC-ul 2020 va începe în data de 22 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Probele de competențe ar trebui să înceapă pe 29 iunie, dacă se vor susține în săptămâna imediat următoare examenelor scrise. Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat joi seară la Realitatea Plus că “examenele vor începe pe 15 iunie – Evaluarea Națională, iar Bacalaureatul – avem o modificare: susținem întâi probele scrise începând pe 22 iunie, după care vom susține probele de competențe. Aici avem în lucru câteva propuneri referitoare la aceste probe de competențe, luăm în calcul posibilitatea ca acestea să se desfășoare online, dar decizia o vom prezenta săptămâna viitoare, după ce ne vom consulta marți în ședința Comisia de Dialog Social“. Ce sunt probele de competențe? Probele de competențe sunt examenele orale de Limba română, Limba maternă, examenele orale, scrise și de auditare text la Limba străină și examenul de Competențe digitale. Aceste probe ar fi trebuit susținute începând de pe 9 iunie conform calendarului stabilit anul trecut de Minister. La aceste probe, elevii nu primesc note sau calificativ admis/respins, rezultatele fiind exprimate prin stabilirea nivelului de competenţă corespunzător unei grile aprobate la nivel naţional. Probele de competențe sunt următoarele: Competențe lingvistice de comunicare orală în Limba română – proba A Competențe lingvistice de comunicare orală în Limba maternă – proba B Competențe digitale – proba D Competențe lingvistice într-o limba de circulație internațională – proba C

Cu mai puțin de două luni înaintea examenului pe care îl vor susține absolvenții claselor a XII-a și la două luni de la închiderea tuturor școlilor, Anisie declară că Ministerul are în lucru câteva propuneri referitoare la aceste probe de competențe, însă decizia finală va fi prezenatată săptămâna viitoare. Probele de competențe ar trebui să înceapă pe 29 iunie, dacă se vor susține în săptămâna imediat următoare examenelor scrise.

“Examenele vor începe pe 15 iunie – Evaluarea Națională, iar Bacalaureatul – avem o modificare: susținem întâi probele scrise începând pe 22 iunie, după care vom susține probele de competențe. Aici avem în lucru câteva propuneri referitoare la aceste probe de competențe, luăm în calcul posibilitatea ca acestea să se desfășoare online, dar decizia o vom prezenta săptămâna viitoare, după ce ne vom consulta marți în ședința Comisia de Dialog Social“, a declarat Ministrul Educației, Monica Anisie, la Realitatea Plus.


Probele de competențe sunt examenele orale de Limba română, Limba maternă, examenele orale, scrise și de auditare text la Limba străină și examenul de Competențe digitale. Aceste probe ar fi trebuit susținute începând de pe 9 iunie conform calendarului stabilit anul trecut de Minister.

Ultimele Stiri
abonare newsletter